gedave

Parfumuri de vară: 3 note potrivite pentru sezonul cald

Indiferent de sex sau vârstă, parfumul este pentru fiecare dintre noi o carte de vizita, un aspect personal si intim, iar din acest motiv alegerea sepoate face doar încercând și simțind aromele. Parfumurile se diferențiază în funcție de multe aspecte, însă un prim criteriu de selecție este anotimpul. Care sunt parfumurile de vară și ce note sunt cele mai potrivite pentru sezonul cald? Iată câteva linii directoare care s-ar putea să te ajute să alegi mai ușor. 

Cu ce se diferențiază parfumurile de vară?

Parfumurile de vară au în general note florale, iar aroma este fresh, diferită de mirosul destul de încărcat al parfumurilor specifice pentru iarnă. Motivul este acela că vara, mai ales la temperaturi foarte mari, vei avea nevoie de un parfum care să te ajute să te simți ca proaspăt ieșit din duș și nicidecum îmbâcsit. Parfumul conține alcool care vara se evaporă rapid, ceea ce înseamnă că aroma parfumului se intensifică, devenind pe alocuri greoaie în cazul parfumurilor foarte dulci. Poți vedea aici câteva parfumuri potrivite pentru vară pe care le poți integra chiar și în ținutele tale de zi cu zi, simțindu-te fresh cu fiecare pas.

Care sunt notele cele mai potrivite pentru sezonul cald?

Sezonul cald înseamnă adesea și sezonul florilor, așa că și parfumurile urmează aceleași tendințe. Este important mai înainte de orice să alegi un parfum de calitate, cu o concentrație mică de alcool, care să pună în valoare pe pielea ta mirosul plăcut al parfumului. De asemenea, este nevoie să faci o diferențiere clară între apa de parfum și apa de toaletă, deoarece cele două produse sunt foarte diferite la nivel de concentrație a parfumului. 

Parfumuri florale sau cu tentă florală

Cele mai citite articole

Parfumurile florale sunt foarte potrivite pentru vară, deoarece acestea nici nu încarcă foarte mult aroma unui parfum și nici nu îl fac neplăcut. Din contră chiar, parfumurile florale sunt deosebit de apreciate vara, mai ales că acesta este de fapt și sezonul florilor. Parfumurile cu note florale ar trebui să le conțină pe acestea ca note de mijloc, după evaporarea notelor de început, care sunt adesea reprezentate de vapori de alcool. 

Parfumuri cu miros de citrice

Citricele sunt unele dintre cele mai fresh note, așa că sunt deosebit de potrivite pentru a constitui parfumuri de vară. Citricele au mereu un miros proaspăt, mai puțin dulce, însă foarte senzual și potrivit pentru orice vârstă. Mirosul de citrice se poate simți chiar și în notele de început, dar și de mijloc, iar la unele parfumuri mirosul de citrice rămâne foarte persistent, ca note finale. 

Parfumuri de zi sau de seară

Unele tipuri de parfumuri se pot delimita clar în funcție de stil, de vestimentație sau de momentul zilei. Firește, acestea sunt de fapt asocieri pe care înclinăm să le facem în funcție de cum percepem mirosul. Totuși, ar trebui să iei în calcul faptul că mirosurile dulci pot fi potrivite ca parfum de seară vara, deoarece serile pot fi mai răcoroase și în consecință gradul de evaporare al alcoolului va fi mai scăzut.

Atenție și la cantitatea de parfum pe care o aplici, deoarece unele tipuri de parfum, deși potrivite pentru vară, sunt aplicate în cantități mult prea mari, lucru care le face să devină nepotrivite. Parfumul se aplică în spatele lobului urechii (1-2 pufuri), în zona cefei, dar și în zona omoplaților. De asemenea poți aplica un pus și pe zona încheieturii, însă atenție la frecarea mâinilor între ele, deoarece acest gest distruge particulele de parfum, așadar nu te vei putea bucura de o experiență corectă de utilizare. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Videochat de acasă sau de la studio? Cum alegi varianta potrivită pentru tine

Articolul Urmator

Ceasul smartwatch: tot ce trebuie să știi înainte de achiziționare

Cele mai populare