gedave

Videochat de acasă sau de la studio? Cum alegi varianta potrivită pentru tine

S-a scris foarte mult pe acest subiect și probabil se va mai scrie mult și bine deoarece fiecare parte își susține sus și tare argumentele, fără să fie dispusă, în general, să ia în calcul cealaltă variantă. Astfel, modelele de videochat care lucrează de acasă vor argumenta că muncă pe cont propriu este ideală, iar studiourile îți vor explica de ce să faci videochat de la studio

Totuși, persoana care va lua hotărârea ești chiar tu, tocmai de aceea vom fi imparțiali și-ți vom explica pe îndelete care sunt cele mai bune variante în funcție de situația în care te găsești. 

Vrei bani sau vrei experiență? 

Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ți-o adresezi pentru a lua o decizie. Dacă vrei doar să vezi cu ce se mănâncă videochatul, să explorezi psihologia umană, să te descoperi mai bine pe tine sau doar să te distrezi, poți face videochat pe cont propriu. La finalul zilei nu va exista o miză și nici nu trebuie să investești cine știe ce resurse în această activitate. 

Pe de altă parte, dacă te gândești la o carieră și vrei să faci bani serioși din videochat, să lucrezi de la domiciliu va fi varianta greșită. Doar cu ajutorul unui studio vei avea acces la cele mai bune platforme și vei lucra alături de profesioniști care vor face tot posibilul ca tu să ai încasări mai mult decât mulțumitoare.  

Vrei un program flexibil sau ești de acord să lucrezi opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână?

Cele mai citite articole

E adevărat, programul dintr-un studio de videochat poate fi flexibil, în sensul în care îți vei putea alege turele în care lucrezi dar, în funcție de numărul de ore agreate prin contract, vei avea o normă de făcut. Dacă nu ești genul care să respecte un program și vrei să lucrezi când ai tu chef, lucur perfect valabil ca liber profesionist, un contract cu un studio doar te va încurca. 

La fel ca mai sus, dacă videochatul este doar o experiență pentru tine și nu vrei să ai cine știe ce câștiguri, poți lucra când și cum vrei tu. În cazul în care vrei să faci performanță, va fi nevoie de o implicare pe măsură, deci și respectarea unui program prestabilit. 

Cât ești dispusă să investești? 

În final tot despre bani se pare că va fi vorba, așadar vom face o comparație de cost între cele două opțiuni. Știi cât te va costa să lucrezi pentru un studio de videochat? Nimic. Toate cheltuielile vor fi acoperite de studio, iar afacerea te poate și împrumuta în cazul în care dorești să-ți achiziționezi o mașină, o casă sau dorești să-ți faci o operație estetică. 

Cât te va costa să lucrezi pe cont propriu? Va trebui să plătești pentru:

  • Aparatură, adică lumini, cameră, laptop sau calculator. Să nu uiți și de o conexiune de calitate la internet;
  • Plata taxelor și înființarea unui PFA. Să lucrezi la negru poate fi mult mai costisitor pe termen lung;
  • Amenajarea unui decor special te va costa câteva sute de lei de asemenea, nu orice fundal fiind potrivit pentru o sesiune de videochat;
  • Nu în ultimul rând, va fi nevoie să ai grijă și de imaginea proprie. Costurile de machiaj și hair styling vor ieși direct din buzunarul tău și probabil nu ți le vei permite în fiecare zi. De operații estetice nici nu mai pomenim. 

Ei bine, tu cum preferi să lucrezi? 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să te pregătești corespunzător pentru sezonul rece

Articolul Urmator

Parfumuri de vară: 3 note potrivite pentru sezonul cald

Cele mai populare