gedave

Cum să te pregătești corespunzător pentru sezonul rece

A venit toamna, temperaturile scad pe zi ce trece, iar vremea devine imprevizibilă. În plus, chiar dacă nu s-a instalat încă sezonul rece, mai bine ești prevăzătoare și te pregătești încă de pe acum, ca frigul să nu te ia pe nepregătite. Iată câteva sfaturi utile care să te ajute să treci cu bine peste schimbarea bruscă de temperatură.

Pregătește-ți garderoba din timp

Zilele de vară s-au terminat, deci trebuie să te pregătești pentru oscilațiile de temperatură ce pot apărea în următoarea perioadă. Drept urmare, asigură-te că garderoba ta este potrivită atunci când ieși afară. Cum toamna plouă foarte des, cu siguranță vei avea nevoie de o umbrelă. De asemenea, ți-ar prinde o pereche de cizme sau bocanci impermeabili. În plus, nu ar trebui să îți lipsească o jachetă, un palton, o geacă groasă de iarnă, mănuși, fular sau o căciulă.

Apelează la un sistem performant de încălzire

Cu siguranță atunci când o să se instaleze sezonul rece, o să îți dorești să ai parte de confort termic în fiecare încăpere, iar costurile legate de facturi să fie cât mai reduse. Drept urmare, ai nevoie de un sistem performant de încălzire, ca să nu mai depinzi de sistemul centralizat. Așadar, mai ales dacă stai într-un apartament sau la casă, poți apela la centrale termice. În funcție de nevoile tale, dar și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți să alegi modelul de centrală potrivit pentru locuința ta. De exemplu, pe lemne sau peleți.

Întărește-ți sistemul imunitar

Odată cu instalarea sezonului rece, pot apărea tot felul de gripe, răceli sau alte afecțiuni specifice temperaturilor scăzute. De aceea, sistemul imunitar trebuie ajutat să lupte împotriva infecțiilor și virusurilor. De aceea, trebuie să ai grijă de sănătatea ta. În primul rând, e indicată o alimentație bogată în minerale și vitamine, deci consumă cât mai multe fructe și legume, mai ales pe cele care conțin vitamina C. În plus, poți apela și la suplimentele de vitamina D. De asemenea, nu uita să faci mișcare. Chiar dacă vremea nu mai e la fel de prietenoasă ca vara, este necesar să îți pui în continuare sângele în mișcare. Plimbă-te, du-te la sala de fitness sau ieși cu bicicleta atunci când e frumos afară. Este important să îți menții tonusul și să stai în aer liber.

Hidratează-te constant

Cele mai citite articole

Chiar dacă nu îți este la fel de sete precum în timpul sezonului cald, trebuie să te hidratezi în continuare. Bea cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi, ca să rămâi hidratată. De asemenea, cum temperaturile sunt mai scăzute, consumă ceai, fiind o băutură potrivită atunci când este frig. Pe lângă faptul că îți hidratează organismul, ceaiul îți îmbunătățește sistemul imunitar și conține antioxidanți. De asemenea, pe lângă fructe și legume, nu uita să incluzi supele în alimentația ta, pentru că acestea conțin nutrienți importanți.

Odihnește-te suficient

Pe lângă o alimentație sănătoasă și mișcare, nu neglija odihna, pentru că un somn odihnitor are numeroase pentru sănătatea ta. Așa cum recomandă specialiștii, asigură-te că dormi cel puțin șapte ore pe noapte. Asta pentru că atunci când corpul tău este odihnit în mod corespunzător, organismul se poate apăra mai bine împotriva răcelilor și infecțiilor de sezon. În plus, odată ce vei dormi suficient, nu vei avea parte de fluctuații legate de greutatea corporală, deci nu vei lua kilograme în plus, atât timp cât alimentația ta va fi cea potrivită. De asemenea, vei avea parte de o memorie îmbunătățită.

Până la urmă, mai bine previi decât să tratezi. Pregătește-te din timp și nu aștepta prima ninsoare ca să îți pregătești organismul pentru sezonul rece. În primul rând, asigură-te că ai parte de confort termic, iar locuința ta e încălzită în mod corespunzător. Apoi, concentrează-te pe propria sănătate și ajută-ți sistemul imunitar să fie mereu la parametri optimi, ca să te asiguri că va face față virusurilor și infecțiilor ce pot apărea.

Sursă foto: shutterstock.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

X piese auto care au nevoie de înlocuire periodică

Articolul Urmator

Videochat de acasă sau de la studio? Cum alegi varianta potrivită pentru tine

Cele mai populare