gedave

Povestea Noastră (Bizim Hikaye) – Poate Cel Mai de Succes Serial Turcesc

Povestea Noastră (Bizim Hikaye) – Poate Cel Mai de Succes Serial Turcesc

Serialul „Povestea noastră / Bizim Hikaye” este adaptarea turcească a serialului american „Fără ruşine / Shameless” și prezintă povestea unei tinere greu încercate de viaţă, Filiz.

Lansat în 2017, serialul s-a bucurat de o popularitate neașteptată nu numai în Turcia, ci în întreaga lume. Difuzat inițial de canalul Fox TV și în România de Kanal D, „Povestea noastră” este acum disponibil online.

Care este intriga din serialul “Povestea noastră”?

Povestea noastră aduce în prim-plan o familie aflată la limita subzistenței, familia Elibot, care se luptă să supraviețuiască într-unul dintre cele mai sărace cartiere ale orașului Istanbul. Copilul cel mai mare al familiei Elibot este Filiz, o tânără care se vede nevoită să preia toate responsabilitățile, devenind capul familiei.

Filiz îi îngrijește pe cei cinci frați mai mici ai săi, în timp ce mama lor vine și pleacă, fără a se implica în educația acestora. Fikri, tatăl copiilor, este dependent de alcool și avid după bani, cauzând o mulțime de probleme. Asumându-și responsabilitatea pentru întreaga familie și locuind într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Istanbul, Filiz nu crede că este capabilă să se îndrăgostească. Aceasta până când apare Barıș, care este dispus să facă orice pentru familia lui Filiz, doar pentru a o câștiga pe tânără. În același timp, și polițistul Cemil se îndrăgostește de Filiz și dorește să se căsătorească cu ea.

La fel ca Filiz, frații săi sunt copii care nu au făcut niciodată lucruri ilegale sau imorale, iar de-a lungul celor 70 de episoade, copiii învață să aibă grijă de ei și să devină puternici și responsabili. Flitz este sora lui Rahmet, Hikmet, Fikret, Kiraz și Ismet. Rahmet este sensibil și talentat, Hikmet a cunoscut deja o dragoste interzisă, Kiraz este conștiincios și emotiv, iar mezinul Ismet are doar 1 an și jumătate.

Abandonați de mamă, Filiz își asumă responsabilitatea de soră mai mare și totodată de cap al familiei. A abandonat studiile pentru a avea grijă de frații ei și a acceptat multe locuri de muncă. Când merge la nunta vecinului său, ea îl întâlnește pe Bariș, în timp ce el era pe punctul de a o lovi cu mașina. Un hoț îi fură geanta și Bariș aleargă după el pentru a obține geanta înapoi. Barıș reușește să recupereze geanta de la hoț. După acea zi, Barıș îi cere lui Filiz să meargă cu el la cină pentru a se cunoaște mai bine. La început ea refuză oferta lui, dar apoi o acceptă.

Singura alinare a lui Filiz este prietena ei cea mai bună, Tülay, căreia i se destăinuie de fiecare dată. Filiz simte că viaţa ei se poate schimba dramatic în momentul în care îl cunoaşte pe carismaticul Bariș. Tânărul încearcă să o impresioneze cu fiecare ocazie. Cu toate acestea, Filiz consideră că nu are dreptul să iubească și se luptă să alunge sentimentele pe care i le trezeşte acest bărbat. Povestea de dragoste dintre Filiz şi Bariş se complică în momentul în care îşi face apariţia Cemil, un ofiţer de poliţie îndrăgostit la rândul său de frumoasa Filiz. Acest tânăr misterios va face tot posibilul să câștige inima lui Filiz și să devină parte a familiei.

Când se adaugă atitudinea super protectoare a polițistului Cemil, care a fost îndrăgostit de Filiz de ani buni, lucrurile nu merg atât de ușor cum crede Barıș. În plus, identitatea ascunsă și viața tainică a lui Bariș reprezintă un pericol pentru relațiile sale.

În ciuda tatălui lor Fikri, care și-a dedicat viața doar pentru a bea și a face bani pe calea ușoară, cei șase frați încearcă din răsputeri să se susțină unul pe celălalt și să fie fericiți și recunoscători. Dar căile misterioase ale iubirii vor conduce toate personajele către noi povești pline de suspans, intensitate, dramă și trădare.

Povestea noastrăreușește să țină spectactorii cu sufletul la gură de-a lungul celor 2 sezone care cuprind 70 de episoade. Acest serial prezintă viața reală extrem de dificilă a multor comunități din societatea noastră care trăiesc la limita subzistenței. Cu toate acestea, elementul umorului este adesea prezent, ceea ce transformă Povestea noastrăîntr-un serial ideal de urmărit.

Locul de filmare și dezvoltarea scenariului “Povestea noastră”

Ideea proiectului a fost discutată pentru prima dată în 2015, iar numele său a fost anunțat ca “Utanmazlar”, o adaptare a serialului american “Shameless / Fără rușine”. Editorul publicației “Milliyet”, Sina Koloğlu, a publicat un articol pe 16 ianuarie 2017 în care a scris că a pus producătorului întrebarea „Cum va fi serialul “Shameless” în viziunea Turciei?”.

Acesta a răspuns oferind exemple de alte adaptări turcești și a dat naștere la întrebarea „Americanii o fac așa, bine, dar cum va fi pentru noi?” Numele serialului a fost ulterior confirmat a fi “Bizim Hikaye / Povestea noastră”.

Regizorul Serdar Gözelekli a declarat apoi că scenariul va fi adaptat într-un mod adecvat publicului turc, transformând povestea într-un serial care să înfățișeze valorile societății turcești. Scenariul “Bizim Hikaye / Povestea noastră” a fost scris de Hatice Meryem și Banu Kiremitçi Bozkurt.

Serdar Gözelekli a fost înlocuit de Koray Kerimoğlu în rolul regizorului seriei. Banu Kiremitçi Bozkurt, care a scris scenariul pentru primul sezon, a părăsit echipa, iar Seray Șahiner a devenit principalul scenarist al serialului.

Filmările au început în data de 24 iulie 2017 în Sarıyer, Istanbul. “Povestea noastră” a fost difuzat la TV în perioada 2017 – 2019.

Distribuția serialului “Povestea noastră”

În ianuarie 2017, prima actriță care s-a alăturat distribuției a fost Hazal Kaya, care o interpretează pe Filiz Elibol. Pe 16 iunie 2017, Burak Deniz a fost distribuit oficial în rolul lui Bariș Aktan. În data de 24 iulie 2017, au fost anunțate numele tuturor membrilor distribuției. Reha Özcan s-a alăturat serialului în rolul tatălui familiei,

Fikri Elibol, în timp ce mama familiei, Șükran, este portretizată de actrița Esra Bezen Bilgin. Yağız Can Konyalı, Nejat Uygur, Zeynep Selimoğlu, Alp Akar și Ömer Sevgi s-au alăturat distribuției în rolurile lui Rahmet, Hikmet, Kiraz, Fikret și İsmet, copiii lui Fikri și Șükran.

Nilay Duru s-a alăturat seriei în episodul 21, interpretând personajul Yeliz. Cemal Toktaș a început să joace personajul Ömer din episodul 26. În aprilie 2018, Beren Gökyıldız a fost confirmat că se va alătura distribuției din episodul 29, în rolul lui Ayșe.

Cele mai citite articole

Ulterior, a fost anunțat că actorul Ayșen Gruda va juca și el în serialul “Povestea noastră” din episodul 32, interpretând personajul Yedi Bela Aysel. In cel de-al doilea sezon, Sahra Șaș, Miray Akay, Murat Danacı, Melisa Döngel și Hazal Adıyaman s-au alăturat distribuției în rolurile Çiçek, Zeynep, Selim, Deniz și Derin.

Despre protagoniștii Hazal Kaya și Burak Deniz

Protagonista Hazal Kaya, în vârstă de 29 de ani, o interpretează pe Filiz Elibot. Actrița este cunoscută din serialele „Feriha” şi „Iubire ascunsă”. Înainte de a deveni una dintre cele mai îndrăgite actriţe din Turcia, Hazal a apărut în reclame şi a lucrat ca fotomodel. A absolvit Universitatea din Istanbul, în cadrul secţiei de Arte Frumoase, iar ulterior a studiat vioara şi baletul.

Despre debutul ei în actorie, Hazal Kaya a declarat: „Am început să joc în anul 2006, la vârstă de 16 ani, cu un rol episodic, Berrin, din serialul „Puterea destinului’.

Au urmat apoi multe alte roluri în seriale, dar debutul în lumea artistică l-am avut, de fapt, la vârstă de 7 ani, când am început să cânt la vioară şi să practic baletul. Îmi doresc ca, într-o bună zi, să joc alături de
Marion Cotillard şi Meryl Streep.”

Asemenea personajului său din „Povestea noastră”, Hazal Kaya mărturisește că familia este întotdeauna pe primul loc. „Familia mea, în special bunica, mi-au stat alături şi m-au sprijinit mereu, indiferent de situaţie”, spune Hazal.

Actorul Burak Deniz, în vârstă de 29 de ani, îl interpretează pe iubitul lui Filiz în serialul „Povestea noastră”. Burak a lucrat ca model, iar ulterior  și-a făcut debutul în actorie în anul 2012 în filmul „Sultan”. A mai fost jucat în serialele turcești „Regina nopţii” şi „Yaman”. În luna aprilie 2018, Burak a apărut în drama „Arada”, în care a interpretat un cântăreţ de muzică punk.

Câștigător al premiului pentru Cea mai bună ascensiune a unui actor în cadrul galei GQ din Turcia în 2017, Burak Deniz este o adevărată vedetă în Turcia.

Tu ai vizionat serialul „Povestea noastră”? Care sunt impresiile tale?

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 21 Cele Mai de Groază Filme Horror din Toate Timpurile

Articolul Urmator

Lista cu 15 Cele Mai Bune Filme și Seriale cu Zombi

Cele mai populare