gedave

Practica BDSM – modalitati mai profunde de a explora constiinta

Practica BDSM (sclavie/disciplina, dominanta/supunere si sadism/masochism) este captivanta pentru o serie de concepte si practici centrate pe schimbul de putere in contextul intimitatii sexuale. Alte practici sexuale pot include voyeurismul controlat, exhibitionismul si jocul de rol, practica BDSM. Practicile legate de BDSM au existat de secole in multe culturi, dar unii inca considera aceste tipuri de dinamica sexuala, ca fiind tabu. Potrivit sexologilor, pentru un strain, multe dintre aceste idei pot parea extreme. Dar de-a lungul secolelor, diverse culturi au folosit aceste metode ca modalitati mai profunde de a explora constiinta, puterea si controlul, precum si dinamica energiilor masculine si feminine in relatii.

Desi exista multi oameni care vad BDSM-ul ca fiind tabu, a existat o schimbare semnificativa in societate, catre o mai mare acceptare si intelegere a practicii BDSM. Acest lucru se datoreaza partial atitudinii in schimbare a industriei sanatatii mintale, precum si popularitatii tot mai mari a BDSM-ului in cultura pop. Mai mult, cercetarile recente privind practica BDSM si a efectelor sale asupra organismului, au aratat rezultate uimitoare. Cercetatorii nu numai ca nu pot gasi dovezi ale daunelor in practica BDSM, ci din contra, au descoperit ca deschide modalitati care pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii mentale si fizice sau chiar poate imbunatati relatiile.

Cele mai citite articole

Practica BDSM – Avantaje

Practica BDSM imbunatateste abilitatile de comunicare si este un ingredient cheie in reteta oricarei relatii sanatoase, romantice sau de alta natura. Pe langa consolidarea abilitatilor de comunicare la nivel general, cei care se angajeaza in aceasta practica cu partenerii lor obisnuiti, pot experimenta adesea un sentiment mai profund de incredere. Practica deliberata poate fi o experienta foarte puternica pentru un cuplu, care in cele din urma ii va apropia mai mult. Toate bunele practici BDSM incep cu o conversatie sincera despre ceea ce ii intereseaza pe amandoi. De exemplu, despre ce fantazeaza ei? In intimitatea lor sunt mai treziti de supunerea lor totala sau de controlul total? De acolo, pot incepe sa scrie scripturi care se potrivesc acelor parametri. De asemenea, majoritatea oamenilor vin cu „cuvinte sigure” pentru a-i ajuta sa ramana in limitele lor.

Este nevoie de multa incredere pentru a vorbi despre aceste lucruri, ca sa nu mai vorbim despre a gasi modalitati pe care sa le readuca la viata si apoi sa treaca la jocul de rol real. Sexul cu cineva necesita multa incredere, dar provocarea este ca participantii sa aiba cu adevarat incredere unul in celalalt. Un studiu al Societatii Internationale de Medicina Sexuala a evidentiat in mod specific bunastarea mentala a persoanelor care practica BDSM si au facut acest lucru examinand trasaturile cheie de personalitate ale fiecarei persoane. Aceste trasaturi includ stilul lor de atasament in relatii, bunastarea generala si cat de sensibili erau in comparatie cu martorii. Cercetatorii nu numai ca au descoperit ca in practica BDSM, oamenii nu sunt „traumatizati psihologic” asa cum se credea anterior, ci, de fapt, se adapteaza mai bine la anumite conditii in comparatie cu nepracticantii. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Poți comanda de la LIBREX seria care face senzație pe Tik Tok: Crima Perfectă

Articolul Urmator

Primii pasi in pictura. 5 idei pe care sa le incerci

Cele mai populare