gedave

Pregătirea casei pentru oaspeți: 5 pași de urmat

Știi că vei avea musafiri, așa că îți dorești să îi primești cât mai special. Pentru că în afară de niște preparate gustoase, vrei să schimbi un pic și amenajarea casei, este important să ai în vedere chiar și cele mai mici detalii. Iată ce ar trebui să faci astfel încât totul să meargă perfect:

Alege o masă deosebită pentru gustări

Masa potrivită pentru living este cea care are dimensiunea, forma și modelul alese în funcție de stilul casei tale. Dacă livingul sau diningul sunt amenajate într-un anumit stil și cauți elemente de mobilier speciale, poți comanda online mese de la Vivre care să se potrivească perfect în arhitectura casei tale.

Dacă vrei să faci o impresie bună, atunci alege mese ample, de preferat de formă rotundă sau ovală, în jurul căreia să îți poți aduna oaspeții. De asemenea, accesorizează masa cu un set de scaune care să se potrivească în decorul ales, astfel încât imaginea să fie completă. Alege nuanțe deschise pentru masă/scaune care să confere spațiului lumină și strălucire și care să îmbie la petrecerea timpului împreună.

Alege o canapea decorativă pentru living

O canapea este perfectă dacă vrei să le oferi musafirilor tăi un spațiu de relaxare în zona de living. Canapelele sunt definiția perfectă a intimității și a deschiderii, fiind locul în care sunt discutate cele mai importante subiecte. O canapea deosebită va atrage mereu atenția și va invita la conversație, iar în plus va ajuta și la decorarea plăcută a camerei. Alege canapele de dimensiuni medii, cu elemente decorative unce, așa cum sunt cele specifice stilului victorian sau clasic. Firește, dacă locuința ta este amenajată într-un stil modern, atunci canapeaua va trebui să urmeze linia, însă chiar și așa ar trebui să ai în vedere micile detalii (perne decorative, cuverturi speciale decorative etc.)

Atenție la elementele de decor 

Cele mai citite articole

O vază, o măsuță de cafea, tablouri, sculpturi sau perne decorative; fiecare dintre aceste elemente se pretează foarte bine accesorizării unei locuințe. Atenție, însă la supraaglomerarea spațiului și ai în vedere stilul de amenajare al locuinței, astfel încât accesoriile să completeze discret aspectul final.

Cumpără covoarele potrivite

Covorul este un aspect foarte important în decorarea unei încăperi, mai ales dacă optezi pentru unul care oferă un plus de confort. În funcție de tipul camerei, poți opta pentru culori și modele diferite de covoare: de la cele cu forme nedefinite pentru dormitor la acelea elegante pentru living, de la nuanțe puternice pentru camera de zi, la nuanțe odihnitoare pentru dormitoare. 

Indiferent de tipul covorului ales este important ca acesta să ofere confort, căldură și un aspect deosebit, care să contribuie la frumusețea camerei în care îl vei integra. Poți alege covoare din fibre sintetice sau naturale, în funcție de preferințe sau dimensiuni. 

Apelează la detalii de finețe

Paharele pentru băuturile fine sau platourile pentru gustări, șervețelele de masă sau cuvertura pentru canapea sunt importante atunci când îți pregătești casa pentru musafiri. Nu uita nici de serviciile de cafea și ceai, deoarece momentele în care se servesc aceste băuturi sunt o adevărată punte de legătură între oameni. 

Pregătirea casei pentru musafiri este un proces prin care le arăți acestora importanța cu care îi tratezi. Fiecare detaliu este parte dintr-o imagine de ansamblu mai amplă, care reprezintă aspectul final al casei tale, în momentul în care ești gazdă pentru persoanele dragi alături de care îți place să-ți petreci timpul.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum amenajezi o cameră de dimensiuni mici fără să o aglomerezi

Articolul Urmator

De unde poți achiziționa cele mai frumoase inele din aur

Cele mai populare