gedave

Sfaturi pentru alegerea unui scaun de gaming

Ești gamer? Îți place să petreci timpul liber în jocurile tale favorite, fie ele multiplayer sau single player? Tocmai ți-ai upgradat calculatorul cu unul high-end, cu placă video plus performantă, 16GB RAM, SSD M2 de 1TB și alte specificații de top ca să te bucuri de o grafică incredibilă și de o experiență aparte? 

Atunci nu trebuie să lipsească din arsenalul tău un scaun de gaming ergonomic, flexibil și care să-ți ofere confortul de care ai nevoie pentru o sesiune de jocuri video! Iată deci 4 sfaturi practice pentru alegerea unui scaun de gaming!

Tipuri de scaune de gaming

Calculatorul sau consola pe care te joci, accesoriile folosite și genurile de jocuri favorite pot influența tipul de scaun potrivit pentru tine și pentru nevoile tale. 

Găsești scaune de gaming ieftine la Scaune Online, fie acestea pentru consolă sau calculator, cu accesorii diverse: volan, boxe, pedale, ochelari pentru virtual reality, joystick etc, așa că nu trebuie decât să alegi modelul ideal pentru o experiență aparte în lumea virtuală a jocurilor video!

Cele mai citite articole

Așadar, iată care sunt cele mai populare modele din care poți alege:

  • Scaun de gaming pentru PC – popular în orice locuință și local gaming deopotrivă, scaunul se aseamănă cu cel directoral, având doar câteva funcții în plus: pernele și accesoriile pentru confort și un plus de suport pentru zona lombară. Scaunul de calculator poate fi clasic sau cu roți și fabricat din diferite materiale: piele, mesh, textil.
  • Scaun de gaming pentru console – cunoscut și sub denumirea de „rocker gaming chair” sau balansoar, acesta se poziționează direct pe podea.
  • Scaun de gaming cu piedestal – este cel mai îndrăgit tip de scaun, fiind întâlnit atât în casele jucătorilor, dar și în spațiile publice consacrate pe gaming sau la turneele locale și internaționale. Poate fi folosit atât pentru calculator, dar și pentru console deoarece înălțimea, spătarul, brațele și toate celelalte caracteristici pot fi ajustabile.
  • Scaun de gaming bean-bag – confortabil, flexibil și excelent pentru o seară de gaming, scaunul bean-bag are diferite mărimi, modele și texturi și poate fi folosit în special pentru jocurile pe consolă.

Ergonomia scaunului de gaming

Scaunul de gaming ergonomic este indicat pentru jucătorii care petrec mult timp la birou sau pe consolă deoarece oferă un plus de confort și o poziție naturală a spatelui. Datorită funcției ergonomice vei putea regla înălțimea șezutului, înclinarea și înălțimea spătarului, reglarea tetierei și a mânerelor laterale și chiar adâncimea șezutului. Așadar, un aspect important atunci când alegi scaunul de pentru jocuri video este întocmai flexibilitatea pe care o poate oferi acesta în sesiunile tale de gaming.

Materialul scaunului de gaming

  • Scaun de gaming din piele. Scaunul din piele naturală sau sintetică este unul dintre cele mai îndrăgite produse în lumea jucătorilor, oferind avantaje diverse precum: imunitate la pete, curățare rapidă, durabilitate și rezistență la șocuri, lovituri sau zgârieturi.
  • Scaun de gaming din material textil. O variantă versatilă și ideală oricărui buzunar este scaunul din material textil. Poate fi încadrat în orice design interior, oferă stabilitate și confort, însă nu este la fel de rezistent precum scaunele din piele.

Accesorii și dotări suplimentare pentru scaunul de gaming

Chiar dacă ești la început de drum în lumea jocurilor video sau ai deja multă experiență de gaming, vei găsi modele speciale de scaune pentru orice dorință, datorită accesoriilor și dotărilor suplimentare. Astfel:

  • Scaun standard – oferă ergonomie, flexibilitate și confort, însă nu pune la dispoziție accesorii suplimentare.
  • Scaun cu suport – pentru mouse, gamepad sau joystick, tastatură, loc pentru așezat paharul, suport pentru picioare și chiar perne suplimentare pentru o mai bună poziție a gâtului și a zonei lombare.
  • Scaun cu sistem audio – pentru o experiență incredibilă poți investi într-un scaun cu sistem audio incorporat cu 2 sau 4 difuzoare și chiar și subwoofer pentru a simți vibrațiile aferente acțiunii din joc.
  • Scaun cu porturi de conectivitate – unele scaune de gaming pun la dispoziție un panou complex și versatil de porturi de conectivitate cu wireless, Bluetooth, USB, Type-C etc.

Scaunul de gaming îți poate crește performanța în timpul jocurilor video, alături de o stare de confort și voie bună. Alege-l pe cel potrivit pentru nevoile tale în funcție de spătar, înălțime, accesorii și alte caracteristici pentru o experiență perfectă de gaming! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai populare loterii internaționale

Articolul Urmator

Ce înseamnă cota la pariuri și cum se calculează?

Cele mai populare