gedave

Sfaturi utile pentru îngrijirea corectă a mâinilor

Mâinile sunt cartea ta de vizita. De cate ori nu ți-ai îndreptat privirea către mâinile unei persoane, la prima întălnire? Acestea oglindesc personalitatea și grija față de propria persoană. Cu cât sunt mai atent îngrijite, cu atât spun mai multe lucruri despre interlocutor. Igiena este primul lucru de care trebuie să tii cont, în rutina de îngrijire a mâinilor, după care urmează hidratarea. Pentru aceasta, poți folosi un săpun natural și rilastil crema maini pentru hrănire și hidratare. Ți-am pregătit câteva sfaturi utile pentru îngrijirea mâinilor, indiferent de anotimp.

 Spală-te pe mâini de multe ori pe zi

 Mâinile sunt foarte expuse mediului înconjurător. Folosești mâinile când deschizi ușa de la scara blocului sau de la supermarket, portiera de la mașină sau când umbli cu bani, cu carduri sau cu alte obiecte. Astfel, mâinile sunt expuse microbilor și germenilor din mediul înconjurător și pot genera diverse afecțiuni. Spală-te, de cate ori ai ocazia, indiferent unde ai fi. Dacă ești acasă, poți folosi un săpun antibacterian din comerț sau poți opta pentru un săpun din ingrediente naturale, care să nu atace și să nu usuce pielea mâinilor. Spală mâinile corect: freacă palmele, mâinile pe exterior, intre degete, apoi clătește cu apă din abundență. Este indicat să folosești apa călduță. Evita apa fierbinte, dar și pe cea foarte rece. Fii blândă cu mâinile tale. 

Îngrijește corect unghiile 

Fie că alegi să mergi la manichiura, fie că preferi să iți cureți singura unghiile la tine acasă, când te speli pe mâini, folosește, cel puțin o data pe zi, și o periuță de unghii. Poți alege una cu par natural, în funcție de preferințe și de tipul tău de unghii. Pentru unghii sensibile, ia-ți o periuță cu păr moale, dar dacă ai unghiile mai tari, poți opta pentru una cu par mai aspru. 

Hidratare după fiecare spălare 

Spălatul des pe mâini poate deshidrata pielea. De aceea, ideal este să folosești o cremă de mâini potrivită pentru pielea ta. Poți alege creme de mâini hidratante, cu unt de shea sau pe baza pe ulei de cocos. Acestea hrănesc mâinile în profunzime și ajuta la repararea țesuturilor deteriorate. De asemenea, pot reduce iritațiile de la nivelul mâinilor și pot ajuta în procesul de reepitelizare. Crema se aplica cu generozitate și se masează mâinile intre ele, până intra în piele, în profunzime. Ideal ar fi să se aplice pe mâinile proaspăt spălate și șterse cu un prosop moale sau cu șervețele soft de hârtie. Dacă folosești crema potrivită pentru tine, vei observa rezultate în doar câteva zile de utilizare constantă. 

Masaj pentru mâinile tale 

Cele mai citite articole

Ia-ți câteva minute pe zi, poate dimineața sau seara, înainte de culcare, și masează-ți mâinile. Începe ușor, după aplicarea cremei. Cu fiecare deget în parte, apoi cu palmele pe interior și apoi cu mâinile spre exterior. Mergi cu masajul către încheieturi, poate și pe antebraț, până la coate. O parte din energia corpului nostru se afla în mâini. Dacă reușești să faci asta zilnic, te vei simți mai relaxată și mai liniștită, iar mâinile tale vor primi energia ta. 

Măști naturale pentru îngrijirea mâinilor 

Asemenea chipului, și mâinile au nevoie, din când în când, de cate un remediu natural. Îți poți face gomaj cu zaț de cafea sau cu puțin mălai amestecat cu miere de albine, o dată la două săptămâni. Poți opta pentru o mască simplă cu ulei de măsline sau ulei de cocos, pe care să o aplici pe mâini și să aștepți să intre în piele, apoi să clătești cu apă călduță din abundență.

 Protejează-ți mâinile 

Atunci când faci curățenie în casa sau când speli vase cu detergent, încearcă să folosești mănuși menajere. Ideal este să nu le tii nici pe acestea mult pe mâini, iar după ce le dai jos, să te speli cu atenție și să iți hidratezi mâinile. Utilizarea unor astfel de accesorii iți protejează pielea de substanțele nocive din produsele de curățenie. 

Îngrijirea mâinilor este esențială în procesul de îngrijire a întregului corp. Un corp sănătos este un corp frumos. Mâinile tale spun povestea ta în fiecare zi. Iubește-le și prețuiește-le și vei fi răsplătită înzecit!

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Urmează să conduci mașina de unul singur pe o distanță lungă? Iată ce trebuie să ai în vedere

Articolul Urmator

3 moduri eficiente pentru organizarea colecției de cărți

Cele mai populare