gedave

Urmează să conduci mașina de unul singur pe o distanță lungă? Iată ce trebuie să ai în vedere

Îți place să te aventurezi în călătorii rutiere însă totuși gândul că urmează să te afli la volan pentru următoarele ore sau chiar zile te neliniștește? Te gândești că timpul va trece foarte greu, că va fi neplăcut să nu ai un partener cu care poți discuta, că drumul va fi unul plictisitor în general? Ei bine, nu este chiar așa. Acesta poate deveni unul interesant chiar dacă călătorești de unul singur. 

Iată așadar ce poți face dacă urmează să pornești la drum pe o distanță lungă, astfel încât totul să decurgă fără neplăceri, iar tu să nu te plictisești

Creează-ți un playlist cu piesele preferate înainte să pornești

Adună-ți piesele preferate într-un singur loc, cere sugestii de la prieteni, alege câte ceva din fiecare stil muzical și fii pregătit să-ți exersezi abilitățile de cântăreț. Un astfel de acompaniament sigur te va ajuta să fii destins, să te distrezi, iar orele vor trece fără să-ți dai seama. Nu te baza pe posturile de radio având în vedere ca acestea te vor abandona în zonele fără semnal. Totodată, alege câteva episoade din podcasturile preferate și ascultă-le când dorești. Poate chiar înveți și lucruri noi. 

Asigură-te că vehiculul se află în stare completă de funcționare

Ori de câte ori pornești într-o călătorie asigură-te că vei conduce în siguranță, verificând fiecare parte a autovehiculului dar și valabilitatea actelor pe care trebuie să le ai asupra ta. Astfel că, vezi dacă anvelopele se află în stare bună, luminile funcționează și repară eventualele defecțiuni. Totodată trebuie să te asiguri că asigurarea RCA nu este expirată. În acest sens poți accesa Asiguraricontactless.ro pentru verificarea RCA-ului și astfel în mod rapid și gratuit vei afla dacă aceasta trebuie înlocuită. În același timp, pe aceeași platformă dispui și de verificarea istoricului auto gratis, așadar, verifică-ți autovehicului și informează-te cu privire la starea acestuia pentru a porni pregătit și în siguranță la drum.  

Planifică traseul și include punctele de oprire

Cele mai citite articole

Înainte de a porni la drum, stabilește care sunt drumurile principale pe care vei merge pentru a ajunge la destinație dar și locurile în care te vei odihni sau vei putea admira anumite puncte de interes. Nu uita să te întinzi de fiecare dată când cobori din mașină. Orele petrecute în aceeași poziție poate provoca un anumit disconfort așa că trebuie să-ți ajuți corpul să se relaxeze și mintea să-și reia starea de concentrare de care are nevoie. 

Dacă conduci câteva zile creează un itinerar pentru fiecare dintre acestea și decide câte ore vrei să conduci. De exemplu, ai putea alege să conduci într-o zi 7 ore, iar în următoarea 5 ore. 

În concluzie, dacă urmează să conduci mașina de unul singur, pe o distanță lungă de timp, de câteva ore sau chiar câteva zile, fii sigur că te pregătești în mod corespunzător. Verifică starea autovehiculului înainte de a porni, asigură-te că actele sunt valabile și pregătește-ți un playlist cu muzică & podcasturi pentru a nu te plictisi. Nu în ultimul rând planifică-ți traseul, și asigură-te că iei pauze dese pentru a-ți putea susține concentrarea și atenția. 

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sudura MMA: ce caracteristici are si cand se foloseste

Articolul Urmator

Sfaturi utile pentru îngrijirea corectă a mâinilor

Cele mai populare