gedave

Top 5 detalii la care sa fii atent inainte de a cumpara un scaun wc pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilitati merita sa beneficieze de toate obiectele si dispozitivele medicale care le pot ajuta sa duca o viata cat mai apropiata de normal. De exemplu, tinerii si adultii care au fost implicati in accidente si care au ramas cu leziuni grave trebuie neaparat sa dispuna de un scaun wc cu ajutorul caruia momentele intime sa fie cat mai usoare din punct de vedere practic. Alegerea unui astfel de obiect trebuie intotdeauna realizata in functie de cateva elemente foarte importante, iar acestea sunt precizate in randurile ce urmeaza!

Inaltime

Pentru inceput, persoanele care sunt in cautarea unor scaune de toaleta trebuie sa se gandeasca la inaltimea acestor obiecte, in functie de inaltimea celor care urmeaza sa le foloseasca. Recomandat este ca pentru pacientii adulti sa se aleaga variantele standard, iar pentru copii sa se opteze pentru modele mai mici, care sa fie practice si usor de folosit.

Material

Pe lista elementelor ce mai trebuie luate in considerare inainte de cumpararea unor scaune WC se numara materialul din care acestea sunt realizate. Recomandat este ca scaunele sa fie facute din materiale suficient de rezistente, care sa poata sustine foarte bine persoanele cu dizabilitati si care sa nu prezinte riscul de a se rupe. Modelele din aluminiu sunt extrem de practice, la fel ca si cele din otel. Cat despre sezut, el trebuie sa fie realizat dintr-un material moale, pentru a oferi utilizatorilor o stare de confort si de bine. In acelasi timp, trebuie sa fie si stabil.

Scaun wc fix sau mobil

Cele mai citite articole

Datorita modului in care tehnologia din domeniul medical a avansat in ultimii ani, astazi persoanele cu probleme locomotorii pot alege fie un scaun wc fix, fie unul mobil. Daca modelele fixe sunt ideale pentru ca nu se deplaseaza atunci cand sunt folosite, cele cu roti sunt foarte usor de mutat dintr-un loc in altul si pot fi inclusiv luate in calatorii.

Spatarul

Spatarul este si el extrem de important la toate tipurile de scaune wc, pentru ca ajuta la sporirea nivelului de confort. Chiar daca exista si modele care au un spatar doar pana la jumatatea spatelui, cel mai bine este ca persoanele cu dizabilitati sa le aleaga pe cele cu spatare intregi, intocmai cum au scaunele, pentru a putea beneficia de stabilitate, dar si de rezistenta pe termen lung.

Culoare

Nu in ultimul rand, scaunele de wc pot fi alese in functie de culoare. Daca cele mai comune sunt cele negre, care sunt si extrem de practice, pentru ca pot fi intretinute extrem de usor, consumatorii trebuie sa stie ca exista si modele colorate, fie ca este vorba despre un albastru intens sau verde. In general, scaunele colorate sunt ideale pentru copii, intrucat acestia merita sa se bucure, pe cat de mult posibil de perioada tineretii prin toate metodele posibile.

Toate detaliile mentionate anterior trebuie luate in considerare pentru ca investitia intr-un scaun de toaleta sa merite cu adevarat, indiferent daca acesta urmeaza sa fie folosit de copii sau de catre adulti!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 5 motive pentru care sa citesti constant stiri mondene

Articolul Urmator

Apeleaza la benzi pentru albirea dintilor si economiseste sute de lei dati la tratamentele stomatologice

Cele mai populare