gedave

Trandafirii galbeni – de la origini la semnificații

Trandafirii sunt cele mai populare flori din lume. Aceștia sunt dăruiți cu orice ocazie, exprimând în general iubirea. Având o paletă cromatică cât mai diversă, trandafirii au căpătat diferite conotații și semnificații stabilite în funcție de acestea.

Astăzi vom vorbi despre trandafirii galbeni. Cu un aspect plăcut ce aduce instat starea de bine, un parfum inconfundabil și semnificații aparte, trandafirii galbeni au devenit nelipsit din aranjamente florale ori buchete de flori.

Originile trandafirilor galbeni

Trandafirii galbeni își au originea în Orientul Mijlociu. În secolul al XVIII-lea, aceștia au fost descoperiți în Afganistan și în sud-estul Asiei. Chiar dacă au apărut mai târziu decât trandafirii roz sau trandafirii roșii, aceștia au prins imediat amploare devenind extrem de cunoscuți și apreciați peste tot în lume. Datorită culorii vesele pe care o au, trandafirii galbeni au puterea de a schimba instat starea de spirit a unei persoane, de a aduce optimismul și buna dispoziție și de a transmite mesaje cât mai diverse.

Semnificația trandafirilor galbeni

Prin excelență, galbenul este o culoare vibrantă și veselă, sinonimă cu optimismul și fericirea. Trandafirii galbeni sunt asociați de foarte multe ori cu soarele și cu căldura sa, care înseamnă viața. Astfel, pornind de la această asociere, trandafirii galbeni au devenit un simbol al căldurii sufletești și al prieteniei.

În epoca victoriană, în schimb, galbenul era culoarea asociată cu sentimentul de gelozie. Pe atunci, trandafirii galbeni erau oferiți de un bărbat care era gelos și voia să exprime sentimentul de apartenență vis-a-vis de femeia iubită. Odată cu trecerea timpului, aceste conotații s-au pierdut, iar astăzi trandafirii galbeni exprimă numai sentimente pozitive.

Cele mai citite articole

Prietenia și „țin la tine și te apreciez” sunt mesajele pe care trandafirii galbeni le transmit cu precădere. Nerestrictionati si dezinhibati precum brizele, liberi de orice atașament, trandafirul galben transmite un mesaj clar de prietenie în mod exclusiv.

Mai mult decât atât, culoarea galben este asociată cu acea jumătate a creierului responsabilă de comunicare și de exprimarea sentimentelor. Galbenul ajută la clarificarea ideilor, așa că este deseori folosite în tehnicile de meditație. Potrivit unor cercetări făcute în domeniul meditației, galbenul facilitează comunicare între oameni

Cui dăruim trandafiri galbeni?

Poți oferi trandafiri galbeni tuturor persoanelor care iubesc această culoare. De asemenea, aceștia sunt ideali pentru prieteni, dar și pentru membrii familiei. Fiind un simbol al armoniei și sporind comunicarea, aranjamentele florale sau buchetele cu trandafiri galbeni sunt binevenite în locuința oricărei familii.

Atunci cand oferi un buchet de trandafiri galbeni se presupune ca nu porți o emoție pasională pentru destinatar, ci o caldură emoțională autentică și un zambet sincer. Expeditorul unui buchet de trandafiri galbeni își dorește sa indice faptul ca afectiunea sa vine din adâncul inimii și nu ascunde niciun fel de profunzime.

Atenție însă la faptul că trandafirii galbeni nu sunt recomandați să-i dăruiești la prima întâlnire pentru că fata respectivă ar putea crede că ești un tip gelos din fire.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

4 aspecte importante pentru alegerea locului de muncă perfect

Articolul Urmator

Top 4 motive pentru care să investești în proprietăți industriale

Cele mai populare