gedave

Amenajarea unui bar acasă: 6 pași de urmat

Amenajarea unui bar acasă: 6 pași de urmat

Ce poate fi mai plăcut decât să inviți prietenii la tine, iar decorul în care îi primești să fie complet personalizat? Amenajarea unui bar este una dintre cele mai bune idei pe care le poți avea, pentru a petrece momente de neuitat alături de amicii tăi. Află în continuare care sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să îi urmezi, iar la final vei putea să savurezi cu satisfacție o băutură bună chiar la tine acasă. 

  1. Stabilește aspectul și designul

Este primul pas în amenajarea barului tău și presupune realizarea unei schițe cu designul pe care ți-l dorești. Parcurgerea acestei părți importante a procesului de planificare te va ajuta să stabilești ce dimensiune poate găzdui spațiul tău, ce tip de mobilier de bar vei alege, dar și dacă poți include un frigider sau chiar o chiuvetă. Mai important decât ceea ce vrei este ceea ce poți avea de fapt. Identifică posibilele restricții și obstacole din cameră, având în vedere următoarele detalii: înălțimea tavanului, lățimea ușilor și a scărilor, amplasarea țevilor pentru alimentarea și scurgerea de apă, prize electrice, conexiuni TV sau cablul de internet, etc. 

2.Amenajează barul în mod corespunzător

Indiferent dacă alegi să cumperi mobilier nou sau dacă vei folosi piese pe care le ai deja disponibile, amenajarea barului necesită foarte multă atenție din partea ta. Iată câteva dintre elementele specifice, care vor face barul tău să arate autentic: 

Construirea unui suport pentru paharele cu picior. Este un element specific barurilor, dar care oferă atât spațiu de depozitare cât și confort suplimentar. 

O oglindă mare în spatele barului. Acesta va mări spațiul și va multiplica vizual elementele din cameră. 

Scaune înalte, specifice. Alege scaune de bar de la Favi.ro pentru un sentiment veritabil de bar. Cu cât sunt mai înalte și mai comode, cu atât invitații tăi se vor simți mai bine. 

3. Identifică zonele specifice

Cele mai citite articole

La fel ca o cămară, un bar este o zonă bine organizată. Grupează băuturile în funcție de tipul lor și ustensilele în funcție de frecvența cu care le utilizezi. Pune într-o- zonă specifică orice seturi speciale, cum ar fi sticla de whisky și paharele specifice. Toate device-urile pentru amestecarea băuturilor vor sta într-un sertar separat, astfel încât să ajungi cu ușurință la ele. În cele din urmă, accesoriile, cum ar fi șervețelele, paiele, umbreluțele decorative, etc. vor fi așezate la rândul lor într-un sertar special. Tăvile sunt perfecte pentru partea superioară a barului, acolo unde vei prepara băuturile. Coșurile mai mari pot păstra lucrurile utile dar mai puțin drăguțe, cum sunt shakerele, gălețile de gheață sau decantoarele de vin. 

4. Adaugarea dulapurilor specifice

Dacă spațiul îți permite, adăugarea unui corp separat de mobilier, în partea din spate a barului, va face ca întregul aspect să fie și mai autentic. Poți așeza la vedere sticlele de băutură, dar și alte articole din sticlă. Vei avea astfel ocazia de a expune într-un mod atractiv colecția ta de băuturi de care ești atât de mândru. De asemenea, poți include un frigider care va fi încastrat în mobilă. 

5. Montarea unei chiuvete

De obicei, chiuveta este montată sub barul din față, dar în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, te poți orienta spre cea mai bună variantă. Amplasarea țevilor de apă joacă un rol important în alegerea locului în care decizi să amplasezi barul sau să montezi chiuveta. De la chiuvete simple, de dimensiuni mici și adâncime redusă, până la chiuvete standard de bar (cu picior și cuve specifice), ai la dispoziție o mulțime de opțiuni pentru amenajarea spațiului într-un mod profesionist. 

6.Mașina de gheață

Este elementul wow pentru barul tău și poate fi un efort destul de mare din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, este o investiție care merită toți banii, deoarece oferă multă distracție, confort și chiar economii pe termen lung. 

Sursa foto: https://favi.ro/produse/p/scaun-bar-mauro-ferretti-pyramid-inaltime-75-cm?v=1744098 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai ușoare jocuri de noroc pentru începători

Articolul Urmator

Ce lenjerie de pat să aleg?

Cele mai populare