gedave

Ce trebuie sa stii inainte de tratamentul ortodontic: Sfaturi practice

Ce trebuie sa stii inainte de tratamentul ortodontic: Sfaturi practice

Problemele ortodontice nu trebuie ignorate, deoarece acestea se pot agrava în timp și pot cauza afecțiuni mult mai grave. Un tratament cu aparat dentar, de exemplu, este foarte important din punct de vedere estetic, și are un impact major asupra încrederii de sine.

În același timp, dacă dinții nu sunt în poziția corectă pot duce la gingivită, care se poate transforma în parodontită – și de aici se poate ajunge la pierderea dinților. Dacă te temi de vizita la stomatolog, sau dacă o tot amâni din diferite motive, ți-am pregătit o serie de sfaturi practice și de informații pe care ar trebui să le știi înainte de tratamentul ortodontic:

Nu face programarea înaintea unui eveniment important

Dacă trebuie să programezi o intervenție precum extractie masea de minte, ar trebui să ai în vedere că există posibilitatea să ai fața umflată în urma procedeului. În plus, pot să apară dureri în primele 24 de ore, și nu vei putea consuma alcool sau mâncăruri solide, așa că ar trebui să nu programezi ședința înaintea unui eveniment important.

Există opțiuni accesibile pentru aparate dentare

Unele persoane nu urmează un tratament cu aparat dentar pentru că au impresia că este prea scump. Totuși, poți opta pentru unaparat dentar metalic, al cărui preț este mai mic decât al variantei din ceramică sau a aparatului invizibil. În același timp, mai trebuie să iei în considerare și problemele pe care le poți avea dacă nu urmezi tratamentul la timp. Dacă vei ajunge să pierzi dinți în timp, te va costa mai mult decât intervenția pe care trebuia să o faci în primă instanță.

Rezultatele se văd în timp

Cele mai citite articole

Atunci când alegi să porți aparat dentar, trebuie să ai în vedere că rezultatele se vor vedea în timp. Va trebui să te înarmezi cu răbdare, dar rezultatele vor fi cu siguranță pe măsură. Chiar dacă la început vei avea o senzație de disconfort, te vei obișnui în timp, iar la final te vei bucura că ai luat decizia de a urma tratamentul.

Pregătește-te pentru schimbări alimentare

În timpul tratamentului va trebui să eviți câteva alimente, precum bomboanele tari, caramelele și guma, alimentele cu un nivel foarte ridicat de zahăr și alimentele care trebuie mușcate, precum merele și porumbul fiert.

Poate fi necesară o extracție

Uneori, atunci când un pacient urmează un tratament cu aparat dentar, poate fi necesară extracția unuia sau mai multor dinți. Acest lucru este valabil când dinții nu au loc să de deplaseze în poziția corectă. Înainte de stabilirea planului de tratament, ortodontul tău va face toate investigațiile necesare și îți va explica întregul proces.

Este indicat să faci vizite periodice la stomatolog dacă vrei să îți menții dinții sănătoși. Acesta îți va spune dacă există probleme de sănătate orală, sau dacă ai nevoie să urmezi un tratament ortodintic.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Hârtie Huawei MatePad: nu doar o tabletă, ci și un E-Reader

Articolul Urmator

Ce este un card de cumpărături și cum îl folosești

Cele mai populare