gedave

De ce femeile iubesc atat de mult gentile

Gentile au devenit atat de importante pentru femei pentru ca, de mult timp, ele reprezinta o declaratie unica a statutului unei femei, demonstrand, totodata, cat de fashion si puternica este aceasta. Popularitatea crescuta a gentilor de dama in ultimii 90 de ani a urmarit sa dezvolte independenta sociala a femeilor. Astazi, exista tot mai multe modele atractive de genti, asa cum sunt genti de dama de la Zafia.

De fiecare data cand un barbat intreaba o femeie ce poarta in geanta i se va raspunde pe un ton destul de neprietenos: „lucruri de care am nevoie”. Majoritatea femeilor sustin ca poarta doar obiectele esentiale in geanta, insa greutatea gentii ei dovedeste altceva. 

In secolul al XIX-lea, alaturi de genti, portofele, posete si mansoane de blana, femeile purtau un accesoriu metalic denumit „chatelaine”, o centura de care puteau fi atarnate cu lanturi fine articole mici, atat decorative, cat si functionale.

De acum doua secole, cand posetele erau atat de mici incat intrau in faldurile rochiilor femeilor, si pana in zilele noastre, geanta de dama a devenit una dintre cele mai dorite si pretuite bunuri de catre femei.

Modul in care geanta potrivita o face pe o femeie sa se simta depaseste utilitatea, adica nevoia de a avea un accesoriu in care sa poarte lucrurile esentiale. Majoritatea femeilor se simt goale daca nu au geanta cu ele.

Odata cu cresterea popularitatii lor, la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX au aparut case de moda destinate celor mai de lux genti, cum ar fi Louis Vuitton, Gucci, Prada, Hermes si multe altele.

Cele mai citite articole

Pe masura ce femeile au obtinut independenta financiara, industria gentilor de dama a castigat un impuls deosebit, iar gentile de dama au devenit, in secolul XXI, obiect al dorintei pentru femei din toate categoriile sociale.

Geanta unei femei este astazi un „kit de supravietuire” pentru viata de zi cu zi in jungla urbana, continand de la machiaj, bani si chei, pana la guma de mestecat, telefon mobil, Ipads. De aceea barbatii raman uimiti cat de multe lucruri poarta femeile intr-o geanta misterioasa.

Pentru o adevarata iubitoare de genti, o geanta iconica este dovada celui mai bun pedigree, dar si a calitatii si maiestrie. Este un obiect de pret care ramane si dupa zeci de ani la fel de frumos ca in prima zi in care a fost purtat.

Cele mai apreciate caracteristici ale unei genti de dama este design-ul deosebit, cu linii clare, cusaturile lucrate manual pe o piele foarte fina, dar si combinatia intre functionalitate si lux.

Totusi, aceste genti de dama au in general un pret urias, iar acest lucru poate fi o problema pentru multe femei. Exista desigur si genti mai ieftine si replici ale gentilor de marca, insa nimeni nu poate nega faptul ca aspectul oferit de gentile de lux este unic. Exista multi designeri care creeaza genti de lux ale caror caracteristici atrag femeile. Calitatea gentilor este cea mai importanta caracteristica. Sunt utilizate materiale de inalta calitate, care vor rezista foarte mult timp.

Un alt motiv pentru care femeile adora gentile de lux este design-ul unic. Femeile isi doresc sa poarte genti care pot fi intalnite cu greu pe umarul altor femei, pentru ca asta le face sa se simta mai increzatoare. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Kruk Romania, ajutorul tau pentru plata datoriilor

Articolul Urmator

Firmele de pompe funebre sunt de un real folos cand decesul survine la spital

Cele mai populare