gedave

Albirea dentara – o procedura estetica moderna, cu efecte de lunga durata

Albirea dentara este o procedura cosmetica tot mai populara in zilele noastre, in randul pacientilor care isi doresc un zambet stralucitor. Aceasta procedura consta in indepartarea petelor si decolorarilor de pe suprafata dintilor pentru a-i face mai albi si mai stralucitori. 

Albirea dentara poate fi realizata prin diverse metode, de la utilizarea de geluri sau pasta de albire, pana la tratamente cu laser sau utilizarea de placi dentare personalizate. In general, procedura de albire dentara este una sigura si nedureroasa, iar rezultatele pot dura intre unul si cinci ani, in functie de metoda utilizata si de obiceiurile alimentare si de igiena orala ale persoanei. 

Cele mai cunoscute metode de albire dentara

Albirea dentara este o procedura cosmetica populara si exista mai multe metode prin care acest lucru poate fi realizat. Una dintre cele mai eficiente metode este albirea dentara la cabinetul stomatologic, care implica utilizarea de geluri de albire care sunt activate prin intermediul luminii laser sau a unei surse de lumina speciala. Acest tip de albire dentara poate fi realizat intr-o singura vizita si poate oferi rezultate imediate si de lunga durata.

O alta optiune este albirea dentara la domiciliu, care poate fi realizata prin utilizarea de kit-uri de albire cu placi personalizate si geluri de albire. Aceasta metoda necesita mai mult timp pentru a obtine rezultatele dorite si este important sa urmati instructiunile cu atentie pentru a evita orice efecte secundare.

Exista si optiuni de albire dentara fara utilizarea de geluri sau substante chimice, cum ar fi albirea dentara prin periaj. Aceasta implica utilizarea de paste de dinti special formulate cu ingrediente active de albire, care ajuta la indepartarea petelor si la restabilirea stralucirii dintilor.

Albirea dentara in cabinet este sigura?

Cele mai citite articole

Albirea dentara in cabinetul stomatologic este una dintre cele mai eficiente si rapide metode de albire dentara. Acest tip de procedura de albire implica utilizarea de geluri de albire care sunt aplicate pe suprafata dintilor si activate prin intermediul unei surse de lumina speciala, cum ar fi o lampa cu lumina laser sau LED. Aceasta sursa de lumina ajuta la cresterea eficientei gelurilor de albire si la obtinerea unor rezultate mai rapide si mai vizibile.

In general, procedura de albire dentara in cabinetul stomatologic dureaza intre 30 si 90 de minute si poate fi realizata intr-o singura vizita. In timpul procedurii, medicul dentist va aplica gelul de albire pe suprafata dintilor si va folosi o sursa de lumina speciala pentru a activa gelul. Dupa ce gelul a fost activat, se va clati gura si se va examina rezultatul pentru a asigura ca s-a obtinut culoarea dorita.

Candidatul ideal pentru albire dentara

Desi albirea dentara este o procedura sigura si nedureroasa, nu toata lumea este un candidat potrivit pentru aceasta. In general, candidatii ideali pentru albirea dentara sunt persoanele care au dintii sanatosi, fara carii sau alte afectiuni dentare. 

In cazul in care ai coroane, plombe sau alte lucrari dentare este important sa discuti cu medicul dentist inainte de a incepe orice procedura de albire dentara, pentru a nu fi evidentiate in comparatie cu dintii albi.

Cat dureaza efectele albirii dentare?

Durata efectelor albirii dentare poate varia in functie de metoda utilizata si de obiceiurile alimentare si de igiena orala ale persoanei. In general, albirea dentara poate oferi rezultate vizibile timp de intre unul si cinci ani. Cu toate acestea, acest interval poate fi mai scurt daca persoana are obiceiuri de fumat sau consuma alimente sau bauturi care pot provoca pete pe dinti, cum ar fi cafeaua, ceaiul, vinul rosu sau alimentele bogate in pigmenti.

Este important de mentionat ca rezultatele albirii dentare nu sunt permanente si ca se estompeaza in timp. Pentru a-i mentine efectele este importanta o igiena orala riguroasa si evitarea alimentelor si a bauturilor care pot provoca pete pe dinti. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care au fost primele jocuri esports pe care s-a pariat?

Articolul Urmator

Cum poți folosi bonusurile de bun venit și care sunt capcanele din aceste oferte

Cele mai populare