Poți să iei un credit dacă nu ai carte de muncă?

Piața muncii este dinamică și sa transformat foarte mult în ultimii 10 ani. Asta înseamnă că locurile de muncă nu mai sunt cum erau odată și nici documentația care vine odată cu ele. Astfel, cărțile de muncă s-au transformat în contracte de colaborare sau în contracte de prestări servicii. Acum sunt foarte rare locurile de muncă unde ți se dă carte de muncă. Având în vedere că pensia se calculează după cât de mult ai cotizat la fondul de pensii, sunt puțini care oferă acest serviciu. Totuși, ce este de făcut atunci când vrei să iei un împrumut și nu ai carte de muncă? 

În cazul unei bănci, cel mai probabil nu vei avea câștig de cauză. Din cauza regulamentelor interioare foarte stufoase, ți se cere carte de muncă atunci când iei un credit. În cazul în care vrei să împrumuți o sumă mai mică, trebuie să dovedești că muncești la angajatorul curent cel puțin 3 luni. Asta înseamnă că trebuie să ai cel puțin un contract de muncă pe perioadă determinată sau un contract de colaborare. Totuși, nu toate contractele de colaborare sunt luate în seamă. În cazul în care vrei să iei un împrumut mai mare pe o perioadă mai lungă de timp, contractul de colaborare nu te va ajuta. 

Cea mai bună opțiune pentru tine atunci când vrei să iei un credit dar nu ai carte de muncă este să optezi pentru unul rapid de la un IFN. INF-urile (Instituții Financiare Nebancare) oferă credite și persoanelor care lucrează pe contracte de colaborare, au venituri din freelancing sau sunt pensionari. Dobânzile sunt cam aceleași, deci nu este o foarte mare diferență. Însă, având în vedere că nu ești condiționat de prezența unei cărți de muncă, act destul de rar în zilele noastre, este o alternativă viabilă. 

Creditele IFN au și alte avantaje pe lângă cel clar, că nu ți se cere carte de muncă atunci când vrei să accesezi un împrumut. Ele sunt mult mai rapide. În 24 de ore ai banii în cont. Ceea ce înseamnă că oricând ai o problemă presantă, poți să iei un credit rapid IFN. De asemenea, sunt unele IFN-uri care oferă credite rapide online, astfel nu va trebui să te deplasezi la ghișeu pentru a primi suma de bani cerută. Chiar și atunci când ești în vacanță poți să te ajuți cu un credit IFN rapid. Trimiți un mail în care faci dovada că ai un venit și atașezi o copie a actului de identitate și îți continui concediul liniștit. 

Doar pentru că nu ai carte de muncă, asta nu înseamnă că nu poți să iei un împrumut. Într-adevăr băncile cer foarte multe acte pentru a contracta un credit, printre care se numără și cartea de muncă. Însă, ca alternativă la creditele clasice, poți folosi creditele IFN. Acestea sunt mult mai ușor de luat și nu ai nevoie de la fel de multe acte. De altfel, atunci când aplici pentru un credit IFN trebuie să faci dovada unui venit, dar aceasta nu trebuie să fie obligatoriu carte de muncă, ceea ce te ajută foarte mult, în special dacă ai un loc de muncă mai puțin convențional. 

Gedave

Articol mai vechi

Salata de ciuperci cu pui, o masa usoara pentru zilele de primavara sau de toamna cand vrei proteine si vitamine de calitate in farfurie 

Urmatorul articol

Cum aleg cursul de calificare potrivit

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *