gedave

Ritualul de îngrijire în funcție de tipul de păr. Ce produse trebuie să folosești?

Ritualul de îngrijire în funcție de tipul de păr. Ce produse trebuie să folosești?

Cu siguranță ai admirat de nenumărate ori părul bogat, sănătos și lucios al celebrităților. Chiar dacă acesta pare a fi o binecuvântare genetică, adevărul este că un păr fabulos nu este deloc imposibil de obținut. Secretul constă în rutina de îngrijire!

Da, este adevărat, poți reda viața podoabei capilare dacă folosești produsele potrivite și dacă ești constantă în îngrijirea sa. Iată cum ar trebui să arate ritualul tău de îngrijire, în funcție de tipul de păr!

  • Părul drept, rar și fragil

În cazul în care părul tău se încadrează în această categorie, probabil folosești nenumărate produse de styling pentru a „anima” podoaba capilară. Ondulatorul sau feonul îți vor deteriora și îți vor rări și mai tare părul, așa că este timpul să adopți o rutină corectă.

Începe prin a folosi un șampon fortifiant, cu vitamine și minerale, care să crească rezistența și elasticitatea firelor. Apoi, aplică săptămânal o mască de păr profesională, pentru un plus de hidratare și de îngrijire.

Lasă-ți părul să se usuce în mod natural, fără să îl freci agresiv cu prosopul. Astfel, eviți deteriorarea sa. Dacă vrei să folosești uscătorul, fă-o la o temperatură joasă, doar când părul este umed.

În timp, vei observa cum părul tău subțire și fragil devine mai puternic. Atunci, va putea suporta mai bine stylingul ocazional.

Extra tip: stai departe de șampoanele, măștile și balsamurile cu mult ulei în compoziție, alegând în schimb spume ușoare de styling și formule cât mai lejere.

  • Părul des

Când ai părul foarte des, poate fi dificil să-l stăpânești. Specialiștii recomandă să nu îți speli părul mai mult de două ori pe săptămână. Deoarece acest lucru poate duce la uscare excesivă.

De asemenea, folosește un șampon cu factor blând de curățare, care să nu elimine grăsimea naturală de pe scalp și de pe fire. Stai departe de șampoanele pentru extra volum, nu ai nevoie să îți stimulezi această caracteristică.

Cele mai citite articole

Pe lângă șampon, folosește cu încredere un balsam hidratant, care să hrănească părul fără să îl încarce.

Când vine vorba despre spălare, ține minte că părul este extrem de fragil atunci când este ud. Așteaptă ca acesta să se usuce parțial înainte să încerci să-l piepteni. În cazul părului ondulat, îți poți trece ușor degetele prin el, „ghidând” buclele, astfel încât să se așeze natural și armonios.

Nu uita să îți tunzi vârfurile măcar odată la două luni, pentru a încuraja regenerarea și pentru a evita tocirea.

  • Părul ondulat

Părul tău nu este nici drept, nici complet creț. Buclele tale pot fi rebele uneori, iar alteori se pot așeza superb.

Pentru a scăpa de incertitudini și de surprize „dezordonate”, folosește un șampon special pentru păr ondulat. Acesta îți va asigura hidratarea necesară, pentru ca buclelor tale să nu le lipsească strălucirea.

De asemenea, este recomandat să folosești produse anti-electrizare, cum sunt cele pe bază de silicon. Totuși, nu exagera cu folosirea acestora. Alege un singur produs cu silicon, în rest apelează la formule pe bază de ulei.

În zilele în care buclele nu sunt definite așa cum vrei, poți folosi un spray pe bază de sare, pentru a conferi un plus de formă, fără ingrediente nocive sau care încarcă podoaba capilară.

  • Părul creț și uscat

De cele mai multe ori, părul creț are tendința de a se usca. De aceea, ai nevoie de un șampon intens hidratant, precum și de un balsam la fel de bogat, care să pătrundă să hrănească firul de păr de la interior.

Poți clăti balsamul doar parțial, pentru ca formula rămasă în păr să ofere buclelor tale acel aspect bogat și perfect, sau poți folosi o mască leave-in, imediat după spălare. Stai departe de produsele care oferă extra volum.

Respectă nevoile tipului tău de păr, pentru a-l ajuta să strălucească la adevăratul lui potențial!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Pe Alcool Discount găsești băuturile preferate ale celor mai populari membri ai familiilor regale

Articolul Urmator

Cum se poate obtine cea mai placuta atmosfera pe timp de iarna?

Cele mai populare