gedave

Care sunt utilajele agricole necesare unui fermier aflat la început de drum?

Care sunt utilajele agricole necesare unui fermier aflat la început de drum?

Dacă sunteți la început de afacere în domeniul agriculturii este primordial să aveți în vedere achiziționarea utilajelor potrivite pentru culturile agricole pe care doriți să le dezvoltați în fermă. Investiția dumneavoastră va depinde atât de bugetul disponibil, cât și de specificul culturilor agricole. Totuși, există câteva echipamente agricole esențiale de care are nevoie orice fermier.

Utilaje pentru prelucrarea solului

Vorbim despre pluguri, grape, combinatoare și alte utilaje tractate sau purtate care vor îngriji solul. Durabilitatea, rezistența și protecția pe care o asigură păstrării nutrienților în sol sunt factori cheie atunci când alegeți un utilaj pentru prelucrarea acestuia.

Majoritatea utilajelor de prelucrarea solului vor avea caracteristici reglabile, aspect important pentru procesele necesare de realizat. Există posibilitatea de a avea niveluri diferite de umiditate și densitate a solului, din acest motiv, vă sfătuim să alegeți utilaje ce pot fi ajustate cu ușurință în vederea maximizării proceselor pe care trebuie să le realizați.

Utilaje pentru semănat

Există diferite tipuri de semănători care vă ajută să însămânțați pământul: cu disc simplu, cu disc dublu, cu patină, cu grapă, cu sistem de protecție împotriva pietrelor, cu cădere reglabilă a semințelor, cu distribuție pneumatică, cu fertilizare, de precizie sau de viteză și multe combinații între aceste caracteristici. Fiecare dintre ele își vor dovedi eficiența în funcție și de tipurile de semințe.

Sisteme de irigat

Sistemele de irigații propuse de Dicor Land răspund tuturor cerințelor actuale ale fermierilor. Că vorbim despre motopompe, tamburi sau sisteme liniare sau pivoți, Dicor Land configurează și construiește sistemele de tip Hipodrom, cele mai complexe dintre sistemele de irigații. Avantajul este că proiectul de irigații de care veți avea nevoie pentru ferma dumneavoastră este realizat de specialiști care iau în calcul toate aspectele necesare pentru a configura un astfel de sistem: ponind de la modalitaea de alimentare cu apă a sistemului și continuând cu specificul a speciilor de plante care trebuie irigate, a stadiului de creștere, a structurii rădăcinilor și a compoziției solului.

Utilaje pentru stropit și pentru fertilizat

Cu cât avem un erbicidator mai precis, cu atât mai bine putem asigura o bună dezvoltare a culturilor noastre. Vă propunem M.E.T. DAVID, un produs exclusiv Dicor Land, soluția optimă pentru creșterea sănătoasă a culturilor, lipsite de buruieni și dăunători. Pompa hidraulică independentă, ridicarea pe paralelogram, duze triple antivânt și geometria variabilă sunt accesorii suplimentare pe care le regăsim în echiparea standard.

Cele mai citite articole

Bazinul de 3200 litri oferă o productivitate sporită, iar brațele de 18 sau 24 de metri răspund oricăror solicitări.

Maşinile şi echipamentele pentru aplicat îngrăşăminte şi amendamente de la

Dicor Land – Utilaje Agricole au ca destinație împrăştierea pe suprafața solului sau distribuirea şi încorporarea în sol a îngrăşămintelor şi a amendamentelor conform cerințelor agrotehnice ale plantelor de cultură. Ele sunt purtate sau tractate și răspund următoarelor cerințe:

  • distribuirea mai multor tipuri de îngrăşăminte;
  • realizarea normei de îngrăşământ impusă de cerințele plantelor;
  • realizarea uniformității distribuției (abaterea maximă +/‐ 20%);
  • încorporarea îngrăşămintelor (când este cazul) la adâncimea necesară;
  • exploatarea uşoară.

Utilaje pentru recoltat

Nu în ultimul rând, când vine vorba despre cultivarea câmpurilor, aveți nevoie de utilaje pentru recoltat de tipul hederelor. Trebuie să știți că în funcție de tipul culturii există mai multe tipuri de hedere:

  • heder de porumb;
  • heder de floarea soarelui;
  • de grâu etc.

Hederele de porumb și de floarea soarelui de la Olimac, distribuite prin Dicor Land, sunt la acest moment cele mai performante hedere din lume dezvoltate în fabricile hipertehnologizate, proprii Olimac și fiind rezultatul activității continue de cercetare și experimentare.

Nu ezitați să apelați la companii specializate în comercializarea acestor utilaje agricole. Un partener de încreder pentru fermieri este Dicor Land, care oferă utilaje agricole, piese de schimb, soluții tehnice, service, dar și servicii de finanțare necesare realizării performanței în agricultură.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Alegerea unui constructor de încredere: 4 secrete

Articolul Urmator

De ce sunt din ce în ce mai puțini pariori în agenții?

Cele mai populare