gedave

Cum alegem verigheta în funcție de inelul de logodnă?

Cum alegem verigheta în funcție de inelul de logodnă?

Verighetele reprezintă simbolul uniunii și dragostei celor care au decis să alcătuiască o familie, fiind din acest motiv atent alese, și realizate din materiale dintre cele mai valoroase. Alături de aceste obiecte prețioase, inelul de logodnă este purtat în ultimul timp tot mai des de către viitoarele mirese, el marcând momentul special al cererii în căsătorie. 

Pentru faptul că simbolizează iubirea dintre soți, astfel de piese trebuie alese atent, în funcție de personalitatea celor care formează cuplul. Este bine ca aceste bijuterii să reflecte atât gusturile personale, cât și preferințele comune ale celor doi.

Și pentru ca toate aceste aspecte să se completeze perfect, există o serie de detalii care trebuie avute în vedere. Iată cum să alegem verigheta în funcție de inelul de logodnă. 

În funcție de materialul verighetei și al inelului de logodnă

Atât verigheta, cât și inelul pe care îl poartă viitoarea mireasă sunt făcute să fie purtate pentru mult timp, acesta fiind și unul din principalele motive pentru care acestea sunt realizate din metale prețioase. Pentru ca inelul de logodnă să se potrivească la purtare cu verigheta miresei, este important ca acestea să fie realizate din același tip de material, indiferent dacă este vorba de argint, aur, platină sau aur alb. De exemplu, strălucirea discretă, finisajul manual și culoarea unor anumite verighete argint Pandora le face potrivite pentru a fi purtate atât de către femei, cât și bărbați. 

În funcție de tipul de pietre prețioase

Cele mai citite articole

Un inel de logodnă conține, în general, pietre prețioase de diferite forme și culori. Pentru ca verighetele viitorilor soți să se potrivească cu inelul, este important nu doar ca ele să fie realizate din același tip de materiale, ci contează și felul în care se potrivesc nestematele cu care acesta este decorat.

De exemplu, un inel de logodnă cu diamant sau cristale este potrivit pentru verighete din argint, platină sau aur alb, și chiar cu unele din aur roz sau galben. Pentru o potrivire perfectă, și verighetele pot fi încrustate cu mici pietre delicate de același fel. Un inel de logodnă din aur, în schimb, este potrivit alături de verighete realizate din aur, sau din aur combinat cu argint, platină, aur alb. Este important ca efectul să fie unul elegant și rafinat, care să sugereze armonia din cuplu și dorința de a împărtăși valori comune.

În funcție de stilul purtătorilor

Un set de bijuterii pentru nuntă nu poate fi ales cu atenție dacă nu se are în vedere stilul personal și preferințele celor doi viitori miri. Astfel, verighetele simple, cu design minimalist, sunt potrivite cuplurilor tinere, la început de drum, care apreciază simplitatea, armonia și frumusețea vieții în toate aspectele sale. Chiar dacă inelul de logodnă conține cristale foarte prețioase, efectul este echilibrat prin liniile mai fine și versatile ale verighetelor. 

Un model mai complex sau mai extravagant de inel, care dorește să exprime iubirea și prețuirea până în cele mai mici detalii, va fi ceva mai dificil de asortat dar va atrage, în schimb, toate privirile. Din acest motiv, stilul personal își spune cuvântul în alegerea potrivită a inelului de logodnă, dar și a verighetelor pentru nuntă.

Toate detaliile verighetelor și inelului de logodnă trebuie să fie în acord cu personalitatea viitorilor miri și să simbolizeze uniunea pe termen lung, iar din acest motiv, modelele potrivite se cer alese cu cea mai mare atenție.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

CUM PROCEDEZI DACĂ ÎȚI MOARE O RUDĂ ÎN STRĂINĂTATE?

Articolul Urmator

3 lucruri de verificat, înainte de cumpăra o combină frigorifică

Cele mai populare