gedave

Cum te pregătești pentru un city break în Berlin? 5 sfaturi

Cum te pregătești pentru un city break în Berlin? 5 sfaturi

Unul dintre cele mai frumoase orașe europene, capitala Germaniei impresionează prin istoria sa tumultoasă și o viață culturală impresionantă. Berlinul are acea strălucire a marilor metropole unde tradiția și modernitatea creează atracții turistice memorabile. Iată cum să te pregătești pentru un city break în Berlin, ca să te bucuri pe deplin de aceste frumuseți.

Selectează o perioadă cu evenimente și concerte în Berlin

Primul pas în organizarea unui city break la Berlin este alegerea perioadei în care vrei să călătorești. Capitala germană reprezintă o destinație turistică excelentă în orice anotimp, însă te vei distra mai bine dacă alegi un weekend prelungit în timpul unui festival sau la un concert bun.

Verifică programarea târgurilor de Crăciun, a petrecerilor și sărbătorilor tradiționale, a festivalurilor de muzică, teatru, artă urbană. Berlinul găzduiește anual zeci de concerte ale marilor artiști contemporani, din toate genurile muzicale. 

Alege zboruri convenabile ca tarife, ore de plecare și de sosire

După ce te-ai decis asupra perioadei, rezervă biletele de avion și hotelul la care urmează să stai. Caută pe site-urile specializate în travelling și achiziționează bilete de avion București-Berlin la tarife early booking, ca să beneficiezi de discounturi și facilități atractive. 

Urmărește și ofertele last minute, poți să obții variante convenabile pentru excursii și city break-uri în capitala Germaniei. Dacă te organizezi bine, faci economii semnificative la transport și-ți rămân mai mulți bani pentru distracții și excursii în Berlin.

Pune în bagaj haine sport pentru plimbări urbane

În orice anotimp călătorești spre Berlin, ia cu tine ținute sport, pentru că vei vizita multe obiective turistice și vei avea nevoie de haine confortabile, încălțăminte comodă, pelerină de ploaie și șapcă sau pălărie pentru protecție solară.

Cele mai citite articole

Ia în considerare și plimbările cu bicicleta. Pune în bagaj echipamentul adecvat, pentru că ai la dispoziție facilități de închiriere biciclete, ca să hoinărești prin Berlin, alături de prieteni. 

Realizează itinerarii cu obiectivele turistice din Berlin 

Când te pregătești pentru un city-break în Berlin, programează-ți vizitele turistice pe zile și ore, deoarece ai foarte multe locuri de văzut, în doar câteva zile. Include în itinerariile tale Poarta Brandenburg, Catedrala din Berlin, Parcul Tiergarten, Palatul și Parcul Charlottenburg, Cupola Reichstag, Piața Gendarmenmarkt, Insula Muzeelor, Podul Oberbaumbrücke, Memorialul Zidului din Berlin, AquaDom & Sea Life.

Consultă bloguri de călătorie, ghiduri turistice și oferte de tururi ale Berlinului cu city bus-uri. Astfel vei reuși să parcurgi toate obiectivele turistice pe care le ai pe lista cu locuri de vizitat în capitala Germaniei.

Întocmește o listă cu berării, cluburi și restaurante berlineze

Un city-break la Berlin trebuie să cuprindă și distracții în cluburi, restaurante și berării tradiționale, deoarece nemții sunt experți în bere și preparate culinare potrivite pentru licorile din hamei. Ca să știi care sunt cele mai bune pub-uri, taverne, terase și discoteci din Berlin, citește recenziile și impresiile de călătorie de pe site-uri și rețele sociale.

În funcție de preferințele tale gastronomice, alege localuri cu bucătărie bavareză, turcească și internațională, ca să ai o imagine completă asupra ofertei culinare berlineze. Cât despre bere, te așteaptă un adevărat festival de sortimente și arome, cu poveștile lor interesante și gustul inconfundabil al distracției, alături de prieteni.

Pregătește în detaliu un city break la Berlin, ca să te bucuri pe deplin de unul dintre cele mai frumoase orașe europene, mereu vesel și întotdeauna ospitalier.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Tot ce trebuie sa stii despre procedura de ceruire a masinii!

Articolul Urmator

De ce trebuie să faci ecografii în timpul sarcinii?

Cele mai populare