gedave

Șase idei de rame în funcție de forma feței

Pentru fiecare persoană există un model de ochelari de vedere potrivit, însă alegerea ramelor poate fi uneori o adevărată provocare. Tocmai de aceea este indicat să ții cont de forma feței tale și să alegi un anumit tipar de ochelari care să te avantajeze. Iar dacă nu știi de unde să pornești, iată un mini-ghid cu cele mai populare modele de rame pentru ochelari, potrivite pentru diferite fizionomii.

Rame rotunde

Ramele rotunde sunt ideale pentru persoanele care au trăsături mai ascuțite, și în special pentru cele care au fața în formă pătrată, cu unghiuri bine definite și cu pomeții pronunțați. Gândește-te la câteva celebrități care au astfel de trăsături, precum Zendaya, Natalie Portman sau Sandra Bullock și inspiră-te din stilul lor. Aceste actrițe poartă adesea ochelari cu rame rotunde, care le îndulcesc trăsăturile. 

Dacă ai un chip cu trăsături similare, poți opta pentru rame perfect rotunde și lentile de mici dimensiuni, în stilul ochelarilor purtați de Ozzie Osbourne, iar astfel poți obține un look boho. Iar dacă îți dorești să obții un look elegant, poți proba rame rotunde, în format oversized, în stilul Jackie O.

Totodată, ochelarii cu rame rotunde sunt potriviți și pentru persoanele care au un chip îngust și ușor alungit, pentru că pot să echilibreze vizual forma feței. Dacă ai o față ovală și alungită, te poți orienta către ochelari cu brațe groase, cu un imprimeu aparte, și lentile rotunde, care să atragă atenția în partea laterală a chipului.

Rame dreptunghiulare

Persoanele cu bărbia rotunjită, fruntea lată și obrajii plini au nevoie de ochelari cu colțuri ascuțite, care să creeze un contrast. Iar cea mai bună alegere sunt ramele dreptunghiulare și cele pătrate. 

Cele mai citite articole

Întotdeauna ramele dreptunghiulare vor crea senzația unui chip alungit, așa că este important să alegi un design care să te avantajeze, cum ar fi unul contrastant. Optează pentru rame rectangulare în culori aprinse, sau pentru unele în două culori, astfel încât să ai un element de legătură într-o altă nuanță. Spre exemplu, poți să alegi modele dreptunghiulare de rame pentru ochelari Puma de pe Lensa.ro.

Rame în stil aviator

Celebrii ochelari în stil aviator, purtați de Tom Cruise și Marlon Brando, sunt o variantă ideală pentru persoanele care au fruntea lată și bărbia îngustă. Dacă ai fața în formă triunghiulară, sau în formă de inimă, te poți orienta către un model de ochelari în stil aviator, sau pentru unii fără rame, deoarece aceștia nu vor sublinia partea de sus a feței.

Rame proeminente 

Dacă ai un chip în formă de diamant, cu pomeți ridicați și ampli și un maxilar îngust, atunci ar trebui să eviți ochelarii cu rame subțiri. Orientează-te către modelele cu rame proeminente, mai ales în zona sprâncenelor, care să ofere un echilibru vizual la nivelul chipului. O altă opțiune ar fi semi ramele, care acoperă lentilele doar în partea superioară.

Rame cat-eye

Ramele de tip cat-eye au devenit cunoscute în perioada anilor ‘40, când erau denumite „Arlechin”. Acest tip de ochelari cu lentile în formă dreptunghiulară, acoperite de o ramă groasă, ridicată ușor în părțile laterale, a fost adorat de toate doamnele și domnișoarele, mai ales de celebra Marilyn Monroe, care obișnuia să poarte ochelari de tip cat eye în filmele ei. 

În general, acești ochelari sunt o soluție potrivită pentru persoanele care au fața rotundă sau pentru cele cu chipul oval.

Rame retro

Ochelarii în stil retro vor fi întotdeauna o alegere extravagantă, și te vor ajuta să ieși în evidență. Însă, aceștia sunt o opțiune potrivită în special pentru persoanele care au chipul rotund sau fața ovală. Iar dacă alegi să porți un astfel de model, te poți orienta către o variantă cu rame colorate, în culori aprinse, astfel încât efectul vizual să fie de impact.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care sunt regulile codului vestimentar într-un cazinou

Articolul Urmator

4 modalități prin care poți preveni apariția puroiului în gât

Cele mai populare