gedave

Care sunt regulile codului vestimentar într-un cazinou

Care sunt regulile codului vestimentar într-un cazinou

Când te gândești la cazinouri, cel mai probabil în minte îți vin oameni îmbrăcați elegant într-un decor luminos și strălucitor, în care distracția este la înălțime. Încă de când au apărut primele cazinouri a fost introdus și un dress code strict, care în ultimii ani s-a mai relaxat însă.

În cazinourile de lux, însă, și în zilele noastre vizitatorii trebuie să aibă o ținută rafinată și strictă. De la caz la caz, fiecare cazinou poate introduce propriile reguli în ce privește ținuta cazinourilor. Spre exemplu, regulile diferă mult în cazinourile europene față de cele asiatice, deoarece în fiecare zonă există diverse culturi și valori.

Spre exemplu, în cazinourile de lux din Europa încă se mai pune accent pe modul în care ești îmbrăcat, însă în special seara. Bărbații poartă adesea o cravată neagră, în timp ce femeile rochii de seară. Ce-i drept, dacă nu ai o cravată, nu înseamnă că nu vei fi primit. Dar, cu siguranță, modul în care ești îmbrăcat va atrage priviri. 


Reguli concrete din cazinouri

Să luăm că exemplu cel mai vechi amplasament de acest gen din lume – Cazinoul din Veneția. Aici, codul vestimentar specifică următoarele lucruri: „Doamnelor le este permis să poarte haine casual. Bărbații ar trebui să se îmbrace respectabil: au voie să poarte haine casual, dar adecvate, în timp ce îmbrăcămintea de plajă nu este permisă vara: pantaloni scurți, maiouri, sandale, șlapi, papuci și treninguri. 

Cele mai citite articole

Bărbații care poartă îmbrăcăminte lejeră sunt admiși în sălile cu sloturi până la ora 20:30 dacă au pantaloni scurți care trec de genunchi, tricouri sau tricouri polo, cămăși și adidași. Nu sunt permise următoarele: pantaloni scurți, maiouri, sandale și șlapi de plajă”. În schimb, pentru accesul în zona VIP vizitatorii trebuie să poarte un sacou după ora 20:30.

Pe de altă parte, în cazinourile din SUA regulile de acces sunt mult mai puțin restrictive. Poți veni îmbrăcat în blugi, pantaloni scurți, chiar și cu pălării de cowboy, astfel că nu există mari restricții în ce privește domeniul modei. În special în Las Vegas, unde se dorește ca jocurile de noroc să fie o experiență aparte, vei vedea oameni îmbrăcați în toate modurile posibile. În schimb, regulile cele mai stricte sunt la cazinourile din Asia. În această zonă, țările sunt recunoscute pentru conservatorismul lor și au păstrat regulile din urma cu decenii bune. Astfel, femeile poartă rochii de lux și bijuterii spectaculoase, în timp ce bărbații vin îmbrăcați în costume scumpe.

Cum să alegi hainele pentru o vizită la cazinou

Regulile din țara noastră sunt asemănătoare cu cele din Europa. Ți se recomandă să te îmbraci decent, dar nu e nevoie să porți un costum. Mai ales că în țara noastră numărul cazinourilor terestre a scăzut considerabil în ultimii ani. În prezent, numărul jucătorilor din online este mult mai mare decât cel din sectorul landbased. 

Iar operatorii de pe Internet și-au îmbunătățit și ei serviciile considerabil în ultima perioadă. La multe cazinouri online de top vei găsi o ofertă variată, care conține cele mai tari sloturi online, mese de casino live inclusiv cu dealeri care vorbesc limba română, jocuri de poker, bingo și altele.

Dar, dacă totuși dorești să mergi într-un cazino terestru pentru a te distra sau pentru a avea parte de o experiență inedită, e important să alegi haine care să nu fie uzate, ci să fie curate și călcate. O ținută casual este acceptată, cât timp este decentă. În cazul în care vrei să te îmbraci mai elegant, cravata neagră și un sacou sunt întotdeauna o alegere bună într-un cazinou. Iar dacă dorești să petreci mai multe ore în acel loc, asigură-te că te simți confortabil în hainele respective. Până la urmă, indiferent cum te îmbraci, nu uita că distracția primează.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Organizarea botezului – pași utili pentru un eveniment memorabil

Articolul Urmator

Șase idei de rame în funcție de forma feței

Cele mai populare