gedave

Vrei să devii un jucător de poker de succes? Află cum!

Vrei să devii un jucător de poker de succes? Află cum!

Care sunt abilitățile cheie pentru a avea succes la poker? Aceasta este o întrebare care îi frământă pe mulți amatori de jocuri de noroc. Sigur vrei să știi cum faci bani online fără prea mult efort. Ei bine, pe lângă cunoașterea regulilor jocului și elaborarea unor strategii eficiente, mai există câteva elemente care te vor ajuta să ai succes.

Pokerul a parcurs un drum lung în ultimii 20 de ani. Nu mai este un joc practicat în încăperi semi întunecate, pline de fum. Pokerul este acum accesibil aproape tuturor, iar amatorii de gambling pot juca din absolut orice loc s-ar afla, oricând doresc să facă acest lucru. Cei mai buni jucători de poker din lume sunt acum adevărate celebrități care câștigă milioane de euro din turnee internaționale, din jocul online și din sponsorizări. Această popularizarea a jocului a făcut însă mai dificil accesul la un nivel profesionist. Nivelul jocului a fost ridicat extrem de mult, iar diferența dintre un jucător bun și unul excepțional este făcută de o serie de abilități care țin mai mult de dezvoltarea personală decât de strategia de joc.

De la hobby la turnee profesioniste

Pentru majoritatea dintre noi, pokerul este doar un hobby care poate să ne aducă bani sau distracție, sau de ce nu, și una și alta. Cum putem să trecem de la un nivel amator la unul profesionist? Vom vedea în continuare care sunt abilitățile pe care trebuie să le aibă oricine dorește să reușească atunci când joacă poker la un nivel înalt.

Disciplina financiară

Disciplina este importantă din mai multe perspective atunci când vine vorba de poker. Poate că în fruntea listei se află autocontrolul atunci când vine vorba de banii tăi. De la alcătuirea unui buget până la a ști cât de mult ai la dispoziție pentru a juca poker, există câteva articole online foarte utile de gestionare a bugetului pentru a te ajuta să te menții în limitele financiare care îți sunt confortabile.

Odată ce ți-ai evaluat intrările și ieșirile, vei ști cât de mult ți-a mai rămas, dar și ce procent din rezervele tale financiare poate fi folosit pentru poker. Când vine vorba de bani, disciplina este extrem de importantă. La o adică, e imposibil să joci fără să ai bani. De aceea, este esențial ca jucătorii să știe exact cât de mulți bani au la dispoziție și când trebuie să se retragă.

Gândire strategică

Cele mai citite articole

Vor fi nenumărate momente în timpul unui joc de poker când gândirea rapidă și strategică va fi esențială. Fie că este vorba de cunoașterea șanselor de a obține o chintă pe river sau de a putea planifica ce mutare să faci în acea eventualitate, o mentalitate strategică îți crește drastic șansele de succes.

În timp ce a fi capabil să intuiești mișcările adversarilor tăi poate fi dificil, dacă nu chiar imposibil, am putea spune că este mai important să fii capabil să estimezi dacă șansele de câștig sunt sau nu în favoarea ta.  Înainte de a-ți începe călătoria în poker, investind o cantitate decentă de timp în învățarea matematicii de bază implicate a jocului, e important să te asiguri că vei intra într-un joc cu toate instrumentele necesare pentru a avea șanse realiste de câștig.  

Psihologia jocului

Deși este puțin probabil să ajungi să joci poker cu un jucător de renume, este util să faci o analiză a comportamentului jucătorilor de succes. Nu doar că vei afla povești fascinante, însă vei avea ocazia de a învăța multe secrete ale psihologiei unui gambler de succes. 

Să știi cum se simte adversarul tău, la ce se gândește și unde plănuiește să ducă o mână, toate acestea vor fi extrem de valoroase atunci când vine vorba de a încerca să-i iei banii. În timp ce unii au un talent înnăscut pentru acest lucru, majoritatea dintre noi trebuie să lucreze la diverse tehnici. Mai degrabă decât să te concentrezi doar pe ceea ce faci în timpul unui joc de poker, încearcă să analizezi cum joacă adversarii tăi. Cu excepția cazului în care te confrunți cu un jucător de elită, vei putea să fii atent la joc, dar și la comportamentul adversarilor.

Concluzie

Un jucător de succes este acela care se bucură de joc în timp ce adună câștig după câștig. Pentru a ajunge și tu la un astfel de nivel este nevoie să stăpânești bine regulile jocului și câteva strategii de succes. Însă asta nu e tot. Anumite abilități, înnăscute sau studiate, îți vor aduce și mai multe șanse de câștig. După cum am putut vedea, controlul asupra banilor, stăpânirea de sine și gândirea strategică pot fi armele tale secrete care te vor conduce spre victorie. Mult succes!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 filme cu călătorie în timp pe care toată lumea ar trebui să le vadă într-o viață

Articolul Urmator

Cum alegi cafeaua in functie de espressorul pe care-l ai acasa

Cele mai populare