gedave

5 filme cu călătorie în timp pe care toată lumea ar trebui să le vadă într-o viață

5 filme cu călătorie în timp pe care toată lumea ar trebui să le vadă într-o viață

Filmele cu călătorie în timp pot fi extrem de captivante, întrucât ne propun ipoteze interesante, întortocheate și ne pun pe gânduri cu privire la anumite aspecte pe care le nu le-am luat în considerare vreodată. Cele mai bune pelicule din această categorie ne determină să investigăm și mai mult subiectul, iar diversitatea pe care o veți regăsi în filmele de mai jos cu siguranță vă va încânta.

Looper (2012)

În acest film, călătoria în timp este descoperită în anul 2074, dar în ciuda faptului că nu mai este practicată, e folosită de către diverse grupuri pentru a lichida anumite persoane. Bandele trimit înapoi în timp persoane, cărora le atașează un lingou de argint, pentru ca acestea să fie reperate de către mercenarii care îi vor întâmpina, iar lingoul reprezintă plata pentru acest serviciu. Intriga se produce în momentul în care, unul dintre mercenari este trimis înapoi în timp pentru a fi eliminat de el însuși, dar reușește să evite acest lucru și declanșează haosul în acele lumi paralele. Mulți cinefili consideră că acesta este ultimul film în care Bruce Willis și-a interpretat magistral rolul.

Back to the Future (1985-1990)

Acestă franciză este probabil, cea mai apreciată capodoperă cinematică dominată de călătoria în timp. Este un film de aventură, cu iz de comedie, dar și cu foarte multă adrenalină. Marty călătorește în timp de mai multe ori, folosind celebra mașină DeLorean, modificată de Emmet „Doc” Brown. Una dintre cele mai memorabile faze din trilogie este cea în care Biff găsește almanahul sportiv aruncat de Marty la coșul de gunoi, după ce profesorul Emmet Brown l-a convins să renunțe la ideea sa năstrușnică. Antagonistul se folosește apoi de rezultatele evenimentelor sportive luate din viitor pentru a juca la pariuri. Așadar, ceea ce părea a fi un exercițiu de sport al minții, cum este sau jocul de poker sau procesul de prezicere al anumitor evenimente, în cazul lui Biff era doar evenimentul neașteptat de a fi găsit acea arhivă sportivă. Peliculele sunt recomandate pentru orice vârstă, dar vor fi savurate mai ales de către iubitorii de filme oldschool.

12 Monkeys (1995)

Cele mai citite articole

Timpul prezent al acțiunii filmului este plasat în anul 2035, an în care omenirea este afectată de un virus mortal. James Cole, interpretat de Bruce Willis, este un deținut care este trimis înapoi în timp, în anul 1990, pentru a-i ajuta pe cercetători să localizeze sursa și să depisteze un leac. Problemele apar însă imediat, deoarece Cole, odată ajuns în trecut, este internat imediat la psihiatrie. Misiunea sa devine să caute și să oprească „armata celor 12 maimuțe”. Personajul cheie pe care trebuie să-l întâlnească este maniacul Jeffrey Goines, interpretat de Brad Pitt.

Interstellar (2014)

În acest film ni se prezintă povestea lui Cooper, un fost pilot NASA devenit fermier, care este delegat să întreprindă o misiune în spațiu absolut crucială pentru umanitate și anume căutarea unor planete locuibile, pentru ca specia noastră nu mai putea supraviețui mult timp pe Pământ. Călătoria în timp este absolut esențială pentru desfășurarea acțiunii, iar explicația completă apare în finalul lungmetrajului care durează 2 ore și 49 de minute. Având o notă de 8.7 pe iMDB, se poate spune că acesta este unul dintre cele mai bune filme realizate în ultimul deceniu.

Source Code (2011)

Deși este un film de buget, având costuri de aproximativ 30 de milioane de dolari, Source Code este un film excelent, care a primit nota 7.5 pe iMDB. Jake Gyllenhaal joacă rolul unui pilot de elicopter care face parte dintr-o operațiune secretă, în care primește șansa de a retrăi – de mai multe ori – ultimele 8 minute din viața unui alt om, care a murit într-o explozie survenită într-un tren de navetiști, cu scopul de a împiedica un viitor atentat. Deși misiunea sa este de a identifica individul care a plantat bomba, acesta începe să creadă că poate preveni producerea tragediei inițiale, deși acesta este doar un program care recreează întâmplările întipărite în memoria unui om. Finalul este unul care lăsă loc pentru o continuare, însă aceasta nu a mai fost produsă.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce modele de marturii de nunta se poarta in anul 2022?

Articolul Urmator

Vrei să devii un jucător de poker de succes? Află cum!

Cele mai populare