gedave

Cum se ramburseaza creditul: modalitati si pasi de urmat

Cand rambursezi un credit, platesti inapoi o suma care contine atat o parte din suma imprumutata de la banca, cat si dobanda (taxele aplicate de banca). Aceasta dobanda care poarta numele de rata dobanzii, poate creste in timp daca ai ales un credit cu dobanda variabila. Cresterea dobanzii in timp este partea cu adevarat importanta: cu cat rambursezi mai repede suma principala, cu atat valoarea dobanzii va fi mai mica.

Prin urmare, exista doua modalitati de rambursare a unui credit. In primul rand, poti plati luna de luna rata aferenta pana la plata integrala, adica data scadenta a creditului. Acest lucru inseamna ca, pentru o perioada de timp, o anumita suma ti se va extrage automat din contul curent pentru a plati creditul.

In al doilea rand, poti rambursa anticipat imprumutul solicitat. Rambursarea anticipata se refera la achitarea in avans a unei sume de bani din soldul creditului, oricand inainte de scadenta finala a imprumutului. La randul sau, rambursarea anticipata poate fi de doua feluri:

  • Rambursare anticipata partiala (atunci cand achiti doar o parte din datorie);
  • Rambursare anticipata integrala (atunci cand platesti in avans toata suma pe care o mai ai in soldul curent).

Cu toate acestea, rambursarea anticipata poate veni cu costuri suplimentare in functie de creditorul ales. In timp ce majoritatea institutiilor financiare care ofera credite de nevoi personale nu te taxeaza pentru ca vrei sa achiti imprumutul mai devreme, unele pot percepe o penalizare pentru plata creditului inainte de termen.

Daca te gandesti sa rambursezi anticipat imprumutul, verifica documentele de credit sau discuta cu creditorul pentru a te asigura ca nu exista penalitati de plata in avans.

Cum efectuezi platile pentru rambursarea creditului?

Cele mai citite articole

Datorita progreselor tehnologice, poti face rambursarea automata a creditului ipotecar luna de luna, prin faptul ca esti de acord ca la data scadenta sa ti se extraga suma aferenta ratei lunare de pe cardul de salariu. Pe scurt, plata se face automat din contul curent in contul de credit.

In plus, daca ai un card de salariu emis de Credit Europe Bank, beneficiezi de reducerea de 0.255 puncte procentuale la imprumutul pentru locuinta.

Principalul beneficiu al rambursarii automate este ca scapi de grija de a tine minte ca trebuie sa faci transferul de bani in soldul de credit. De multe ori, viata poate deveni atat de stresanta si de coplesitoare, incat chiar si cele mai mici indatoriri iti pot trece printre degete.

O modalitate traditionala de a rambursa creditul este sa te deplasezi la cea mai apropiata sucursala a bancii pentru a face plata in cont la ghiseu. Desigur, aceasta modalitate necesita mai multe eforturi din partea ta in calitate de debitor, cum ar fi sa tii minte data scadenta lunara si sa-ti faci timp sa te deplasezi pana la banca.

Alege sa-ti rambursezi automat creditul la Credit Europe Bank!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Grupul Carmistin începe procesul de conversie a terenurilor proprii către agricultura ecologică

Articolul Urmator

Compactoare manuale portabile: Simplificarea procesului de compactare a deșeurilor la nivel individual

Cele mai populare