gedave

Ras al Khaimah – aventura arabă pentru o vară de vis

Ras al Khaimah – aventura arabă pentru o vară de vis

Vrei să ieși din rutina ultimelor vacanțe și să încerci ceva deosebit, care să-ți ofere câte puțin din toate: relaxare, odihnă, inedit, aventură, specialități culinare deosebite și mai ales întâlnirea cu o cultură nouă, despre care nu știi foarte multe până acum. Alege să mergi în Emirate, și nu oriunde, ci în cea mai interesantă regiune: Ras al Khaimah, unde regăsești farmecul celor O mie și una de nopți și descoperi frumusețile unice ale unui loc fascinant.

Dacă nu te-am convins, iată câteva detalii despre vacanțe exotice în Ras al Khaimah și atracțiile turistice pe care le găsești la sosirea în Emirate:

Aventură spectaculoasă între deșert și ape

Ai ales Ras al Khaimah pentru următoarea ta vacanță, înseamnă că vei ajunge în nordul Peninsulei Arabice, în inima celui mai frumos dintre cele șapte emirate, unde găsești munți ciudați și văi surprinzător de roditoare, deșert de culoare roșiatică și o mare incredibil de albastră.  

Vei fi uimit de acest loc pentru că îți oferă la tot pasul experiențe turistice diverse și inedite. Hoinărești în drumeții sălbatice prin munții cei mai înalți din Emirate, Jebel Jais, unde se află și cea mai lungă tiroliană din lume. Mergi într-un jeep safari în deșert și pui cortul ca beduinii, ca să faci barbeque și să dormi sub stele mai clare decât oriunde altundeva.

Îți plac plimbările prin pădure? Deși nu te-ai aștepta, Ras Al Khaimah are o vegetație diversă datorită ploilor frecvente din Munții Al-Hajar. Așa că ai la dispoziție trasee turistice superbe prin păduri de mangrove, plantații de portocali și curmali sau grădini de palmieri.

Și pentru că ești la mal de mare, te așteaptă croaziere în largul Golfului Persic, ca să savurezi specialități culinare marine și să admiri cele mai frumoase apusuri. Vei fi cucerit de acest amestec neașteptat de freamăt tropical și vânt deșertic și vei simți că trăiești o frumoasă aventură, într-o vacanță altfel decât până acum.

Cele mai citite articole

Tradiție arabă și modernitate orientală

Numele Ras Al Khaimah înseamnă în arabă primul dintre corturi, iar acest titlu este justificat de faima acestui loc cu o istorie tumultoasă. Poți să vizitezi aici forturi maure, citadele orientale și case vechi de mare importanță pentru oamenii locului, precum Fort Dhayah sau orașul fantomă Al Jazirah Al Hamra.  

Ca să afli totul despre tradiția arabă din Ras al Khaimah include în itinerariile tale și obiective turistice precum Muzeul Național Ras Al Khaimah, Al Hamra Marina & Yacht Club, Parcul Saqr, izvoarele fierbinți din Khatts Springs, Ice Land Water Park sau Parcul Khozam.

Și bineînțeles adaugă orele de shopping, care nu vor fi puține, căci Emiratele sunt vestite pentru ospitalitate, abundență și zeci de malluri cu arhitectură spectaculoasă, unde poți să colinzi cât e ziua de lungă fascinat de strălucire, culori și exotism oriental.

Lux princiar la prețuri accesibile

În Ras al Khaimah poți să te simți ca un șeic fără să epuizezi bugetul de vacanță doar pentru drum și cazare. Te bucuri de hoteluri de patru și cinci stele, ale unor branduri de renume internațional, care oferă servicii de lux la prețuri accesibile. 

Camere spațioase, panorame de vis, arhitectură deosebită, confort occidental, restaurante diverse, facilități de spa și zone pentru divertisment – toate acestea fac din Ras al Khaimah o stațiune cosmopolită unde poți să petreci un concediu de neuitat în Golful Persic și în același timp la doi pași de deșert. 

Căci despre asta este vorba în emiratul aventurilor arabe: despre libertate și natură, despre confort și răsfăț, despre explorarea istoriei fascinante a unor locuri care își scriu prezentul în spiritul diversității și ospitalității, pentru a oferi turiștilor experiența unei vacanțe totale.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Patru motive pentru care ar trebui să pariezi live mai des

Articolul Urmator

Detaliile de care trebuie să țină cont orice bărbat elegant

Cele mai populare