gedave

Lista cu Cele Mai Bune Seriale Online din Toate Timpurile

Este dificil uneori să găsești un serial care să te țină cu sufletul la gură în fiecare seară. Însă în momentul în care descoperi serialul preferat, te atașezi de personaje, urmărești evoluția acestora și trăiești o poveste plină de suspans alături de ele, sperând ca totul să aibă un happy end. Pentru că fiecare cinefil are diferite preferințe, am creat o listă cu cele mai bune seriale pe care le poți viziona online, iar lista cuprinde drame, sitcomuri, seriale de acțiune, thrillere psihologice, seriale fantasy și de aventură. Toate aceste seriale sunt disponibile pe platformele Netflix, HBO Go, Amazon Prime Video și Apple TV+.

15.Serialul See (2019)

Lansat de Apple TV+ la finalul anului 2019, See este un serial fascinant care îmbină acțiune, dramă și science-fiction. Protagonistul este Jason Momoa, iar povestea serialului pornește de la o idee inedită. Într-un viitor distopic, rasa umană a pierdut simțul vederii, iar societatea a fost nevoită să găsească noi modalități de a interacționa, a construi, a vâna și a supraviețui. Totul se schimbă în momentul în care un set de gemeni se nasc cu abilitatea de a vedea. 

Scenariul original, decorurile naturale care îți taie răsuflarea și personajele atent construite sunt principalele motive pentru care merită să vizionați See. În plus, personajul lui Jason Momoa se descurcă de minune în scenele de luptă, chiar dacă este complet orb. Auzul, mirosul și atingerea devin mult mai ascuțite, pentru a asigura supraviețuirea umanității în aceste condiții vitrege. 

14. Outlander / Străina (2014 – prezent)

Dacă sunteți în căutarea unui serial care să îmbine dramă, romantism și elemente fantastice, Outlander este alegerea ideală. Disponibil pe Netflix, Outlander urmărește povestea lui Claire Randall, o asistentă medicală din 1945, care ajunge în mod misterios înapoi în timp până în anul 1743. Aici, Claire descoperă o lume necunoscută în care viața îi este amenințată. Forțată să se căsătorească cu Jamie Fraser, un tânăr războinic romantic de origine scoțiană, inima lui Claire este împărțită între soțul ei din anul 1945 și Jamie, cu care trăiește o relație pasională.

Doi bărbați foarte diferiți în două vieți ireconciliabile – iată dilema pe care Claire trebuie să o soluționeze pentru a reuși să trăiască simultan în prezent, trecut și viitor.

13. Serialul de Succes – Fleabag (2016 – 2019)

Creat de Amazon, Fleabag este un serial de comedie inspirat dintr-o piesă de teatru multi-premiată. Fleabag este o tânără din Londra, care face mari eforturi pentru a depăși o tragedie recentă. Un sitcom hilar despre oameni teribili, situații dificile, suferință și vindecare. Pe scurt, viața privită prin ochii unei femei cu sufletul sfâșiat, dar care refuză să se lase învinsă. Protagonista este departe de a fi un exemplu demn de urmat, tocmai de aceea este ușor să empatizezi cu ea. Situațiile descrise în Fleabag surprind realitatea crudă a vieții cotidiene, iar totul devine mai amuzant când te transformi într-un simplu observator. 

Câștigător a două premii Globurile de Aur, Fleabag poate fi vizionat online pe platforma Prime Video.

12. Seria Orange is the New Black (2013 – 2019)

Acest serial original Netflix se bazează pe romanul memoriu scris de Piper Kerman, Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison, despre experiențele sale la FCI Danbury, o închisoare federală cu securitate minimă. Serialul prezintă povestea lui Piper, o newyorkeză privilegiată care ajunge la închisoare pentru o infracțiune din trecut. Forțată să renunțe de stilul său luxos de viață, haosul o urmărește pe Piper trăiește încă din prima ei zi în închisoare până la ultima. Droguri, moarte, sex și încercări de evadare, plus mult suspans și situații pline de tensiune – iată ingredientele care au transformat Orange is the New Black într-un serial de mare succes.

11. Serialul Britanic – The Crown (2016 – prezent)

The Crown este prima tentativă Netflix de a produce o dramă britanică de prestigiu. Câștigător a trei premii Globul de Aur, The Crown este povestea biografică a domniei reginei Elisabeta a II-a, rivalitățile politice, dramele, intrigile și poveștile de dragoste care au marcat viața acesteia.

Bugetul enorm al acestui serial are ca rezultat o luxoasă ilustrare a vieții reginei Elisabeta a II-a, interpretată pentru prima dată de Claire Foy, iar ulterior portretizată de Olivia Colman în sezonul 3. Chiar dacă aveți sentimente amestecate în ceea ce privește familia regală, acest spectacol fabulos merită vizionat. 

10. Renumitul Serial de Comedie – Friends / Prietenii tăi (1994 – 2004)

Deși au trecut 16 ani de la încheierea filmărilor, Friends rămâne cel mai popular sitcom al tuturor timpurilor. Aventurile celor șase prieteni – Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler și Ross – în jungla urbană din Manhattan sunt extrem de amuzante, dar urmăresc de fapt procesul lor de maturizare. Fiecare personaj reprezintă o tipologie ușor de identificat, iar amestecul acestora are drept rezultat o mulțime de situații hilare. Trecând prin haosul relațiilor si încercând să evolueze în carieră, cei șase amici ne demonstrează că cele mai importante valori în viață sunt iubirea, loialitatea și prietenia adevărată.

9. Breaking Bad (2008 – 2013)

Un profesor de chimie diagnosticat cu cancer pulmonar inoperabil se asociază cu un fost elev pentru a fabrica și a vinde metamfetamină. Motivul este cât se poate de nobil: profesorul dorește să asigure viitorul familiei după moartea sa. Breaking Bad urmărește impactul pe care un diagnostic fatal îl poate avea asupra unui om obișnuit și muncitor. Mai mult decât atât, serialul analizează modul în care perspectiva iminentă a morții îi afectează moralitatea și îl transformă într-un jucător important pe piața neagră a comerțului de droguri.

8. Killing Eve / Obsesia Evei (2018 – prezent)

Cele mai citite articole

Plictisită de jobul său din cadrul agenției de informații britanice, Eve Polastri este deosebit de interesată de asasinii de sex feminin, psihologiile acestora și metodele lor de ucidere. După ce a investigat asiduu un caz în secret, Eve este concediată din MI5. Cu toate acestea, spre marea ei bucurie, este recrutată de o divizie secretă din cadrul MI6, care urmărește o femeie asasin internațional pe nume Villanelle. Eve se întâlnește cu Villanelle și descoperă că membrii din ambele cercuri secrete ar putea fi interconectați. Cu toate acestea, Eve formează rapid o adevărată obsesie pentru Villanelle, însă obsesia se dovedește a fi reciprocă. Ambele femei încep să se concentreze mai puțin pe misiunile lor inițiale și caută cu disperare cât mai multe informații una despre cealaltă. Serialul Killing Eve poate fi vizionat pe HBO Go.

7. Serialul Stranger Things (2016 – prezent)

Stranger Things este unul dintre cele mai vizionate seriale originale Netflix, considerat un omagiu genial adus acestei epoci. Inspirată de Steven Spielberg, John Carpenter și Stephen King, povestea din Stranger Things are loc în anii ‘80 într-un orășel din Indiana. Când adolescentul Will dispare fără nicio explicație, mama sa Joyce (Winona Ryder), șeriful (David Harbour) și prietenii lui Will sunt nevoiți să ia în considerare cea mai ciudată posibilitate – că există o lume paralelă populată de monștri și demoni. Pe lângă toate acestea, agenții guvernamentale secrete și forțe supranaturale întunecate aduc suspansul la cote maxime. 

6. Serialul de Coemdie – Sex Education (2019 – prezent)

Această comedie britanică este un adevărat deliciu. Sex Education aduce în prim-plan studenții, părinții și profesorii de la Moordale Secondary School, iar tânărul Butterfield îl interpretează pe Otis, fiul terapeutului sexual Dr. Jean Milburn (Gillian Anderson). El face echipă cu Maeve (Emma Mackey) pentru a-și deschide propria clinică de educație sexuală în școală și pentru a ajuta colegii studenți cu diverse probleme.

5. Renumitul Serial HBO – Westworld (2016 – prezent)

Serialul creat de HBO are loc în lumea futuristă Westworld, un parc de distracții western bazat pe tehnologie avansată, populat cu androizi sintetici denumiți „Hosts”. Vizitatorii umani ai parcului pot face orice doresc în parc acest fără a exista consecințe legale. Totul scapă de sub control în momentul în care androizii gazde deviază de la scenariile bine inoculate de către programatorii lor. Astfel, androizii nu mai sunt de acord cu umilințele la care sunt supuși de către oameni și decid să se revolte.

Efectele vizuale, scenariul, scenele de acțiune și elemente tematice transformă Westworld într-un fascinant serial SF.

4. Avenue 5 (2020 – prezent)

Un serial de comedie excepțional care îi aduce în rolurile principale pe Hugh Laurie (Dr. House) și Josh Gad (vocea lui Olaf din Frozen). Acțiunea se petrece în viitor, când nava spațială Avenue 5, care transportă turiști bogați, se defectează și își schimbă traiectoria. Drumul spre casă se dovedește a fi mai complicat decât credeau, iar căpitanul și echipajul navei nu reușesc să facă față situației. Comicul de situație, ridicolul conflictelor iscate și aventurile pline de umor sunt ingredientele cheie ale noului serial creat de HBO.

3. The Good Place / Locul bun (2016 – 2020)

Dacă sunteți în căutarea unui sitcom inteligent presărat cu elemente fantastice, The Good Place este serialul ideal. Eleanor (Kristen Bell) moare și ajunge în Rai, dar totul se dovedește a fi doar o eroare administrativă. În timpul vieții, Eleanor nu a dat dovadă de generozitate, compasiune sau alte calități ce ar putea să o recomande drept rezident al Paradisului numit The Good Place.

Disperată să nu fie trimisă în „The Bad Place”, Eleanor încearcă să își corecteze comportamentul în viața de apoi, cu ajutorul lui Chidi, un profesor de filosofie etică și morală. În fiecare episod avem ocazia de a studia învățăturile unor filosofi celebri precum Aristotel, Kant sau Nietzsche, dar și cum putem aplica aceste teorii în societatea modernă.

2. Serialul de Senzatie in Limba Spaniola – La Casa de Papel / Fabrica de bani (2017 – prezent)

La Casa de Papel a devenit cel mai urmărit serial în care nu se vorbește limba engleză. De-a lungul celor patru sezoane disponibile de Netflix, publicul are parte de acțiune, răsturnări de situație, suspans la cote maxime și povești intense de dragoste.

 Un bărbat intelectual și misterios, El Profesor (Profesorul), planifică cea mai mare lovitură de stat din istoria Spaniei. Pentru a realiza planul ambițios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilități. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, ei au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care sunt nevoiți să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale Poliției. 

1. Cel Mai Premiat Serial din Toate Timpurile – Game of Thrones / Urzeala tronurilor (2011 – 2019)

Inspirat din celebra serie de romane „A Song of Ice and Fire”, de George R.R. Martin, serialul de aventuri fantastice „Game of Thrones” prezintă epica luptă pentru putere ce are loc într-un tărâm violent, măcinat de intrigi politice. Din sudul machiavelic şi sălbaticele ţinuturi din est până în nordul îngheţat şi anticul zid ce protejează regatul de întuneric, două puternice familii sunt prinse într-un joc mortal, al cărui singur scop e controlul absolut asupra celor Şapte Regate din Westeros.

În timp ce trădările, poftele carnale, intrigile şi forţele supranaturale zguduie cele patru colţuri ale regatelor, sângeroasa luptă pentru Tronul de Fier va avea consecinţe neprevăzute.

Care sunt serialele tale preferate pe care le urmărești online?

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Filme si Seriale cu Vampiri: Top 15 Cele Mai Urmarite

Articolul Urmator

Top 21 Cele Mai de Groază Filme Horror din Toate Timpurile

Cele mai populare